Ceasul lui biologic

Tips and tricks

Ceasul lui biologic

Pentru cei mai multi barbati, ceasul biologic reprezinta pretextul de a discuta despre posibilitatea de a deveni parinte. Cea mai eronata idee este ca barbatul imbatraneste fara ca ceva sa se schimbe. Atunci cand diverse discutii legate de aceasta posibilitate, planuri, preocupari din ce in ce mai frecvente pentru diverse aspecte ale conceptiei si preconceptiei sunt scoase in evidenta de unul din membrii cuplului – este momentul sa va ascultati ceasul biologic si sa stiti sa-l “cititi”.

Ceasul biologic masculin, subiect tabu

Ceasul biologic masculin exista, insa este un subiect tabu, comparativ cu cel de infertilitate feminina. Aceasta situatie are la baza mandria, orgoliul masculin, uneori chiar imposibilitatea barbatului de a recunoaste sau accepta ca sperma sa si-a pierdut din calitati de-a lungul timpului sau legatura stransa dintre virilitate si masculinitate.

Ceasul biologic masculin este in stransa legatura cu hormonii, fertilitatea si calitatea genetica a spermei. Pentru intelegerea deplina a acestor fenomene este necesara o aprofundare a mecanismelor celulare si biochimice testiculare in urma imbatranirii, pentru a putea stabili ce metode de “resetare” a ceasului biologic ar exista, pentru a castiga timp.

Cercetarile in domeniul embriologiei au relevat faptul ca, pe masura ce barbatul imbatraneste, se acumuleaza o serie de defecte genetice. La barbatii tineri, problemele sunt minore si pot fi remediate in interiorul ovulului fertilizat, insa la barbatii mai in varsta, ADN-ul afectat depaseste capacitatea mecanismelor naturale de reparatie ale organismului uman.

Dupa 35 de ani, mai putine sanse de reproducere

Cantitatea de sperma scade mai mult in jurul varstei de 35 de ani, ceea ce inseamna sanse mai putine de fertilizare a unui ovul, iar sarcinile rezultate sunt expuse unui risc mai mare de pierdere. Gradual, spermatozoizii pierd din viteza, ceea ce inseamna, din nou, reducerea sanselor de aparitie a unei sarcini.

Ceasul biologic dicteaza inconstient fiecarui individ (de gen feminin sau masculin) cand sa faca sex, cu scopul de a concepe. Conform unor studii ale Universitatii Modena, Italia, barbatii produc mai multa sperma dupa-amiaza, iar libido-ul are un nivel crescut seara, in timp ce procesul de ovulatie se declanseaza la miezul noptii. Este bine ca partenerii sa conceapa in jurul varstei de 20-30 de ani, pentru a evita eventualele neplaceri cauzate de stres, infertilitate sau defecte congenitale.

Asadar, nu doar femeile se confrunta cu aceasta problema. Ceasul biologic al barbatilor “ticaie” si el.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou