Cand apelezi la sexolog…

Tips and tricks

Cand apelezi la sexolog…

Daca nu ati avut niciodata o sexualitate debordanta, nu ai de ce sa te panichezi, in cazul in care raporturile voastre sexuale s-au imputinat. Este vorba despre rutina si, din pacate, nu se poate face mare lucru.

Intr-o societate civilizata, sexologul poate fi solutia pentru probleme de cuplu. Daca faceati sex nebuneste, iar acum in viata voastra sexuala s-a instaurat plictiseala si, in ciuda tentativelor de a o anima, nu mai simti atractie fata de partenerul tau, poate ca ar fi cazul sa aduceti in discutie relatia voastra. Nu este “imoral” sa-ti parasesti iubitul doar pentru o problema legata de sex. Nu uita ca sexul uneste sau desparte un cuplu.

Nu este usor de vorbit despre propria sexualitate, pentru ca este vorba despre etalarea intimitatii, a lucrurilor secrete din viata noastra si noi, oamenii, adesea credem ca vom fi judecati si ceilalti isi vor schimba parerea despre noi. De aceea, cand vine vorba despre apelarea la un sexolog, multi ezita.

Sexologul, o optiune

Societatea noastra nu-i informeaza pe adolescenti cu privire la sexualitate si asa se explica aceasta teama de sexolog. Dar sexologul nu ar trebui evitat, pentru ca el poate oferi raspunsul la multe intrebari ca, de exemplu, daca suntem pe drumul cel bun, cum se poate corecta ceea ne creeaza probleme sau care ar trebui sa fie atitudinea adaptata comportamentului partenerului pe care nu-l intelegem. Trebuie retinut ca, atunci cand problemele sexualitatii sunt legate de cauze medicale, ar trebui ca sexologul ales sa fie medic.

Printre cele mai des intalnite dereglari sexuale se afla scaderea dorintei si placerii, ejaculare precoce sau intarziata, probleme de erectie si vaginism, carora sexologul le poate determina cauza. La prima consultatie, pacientul isi va exprima suferinta, iar sexologul, prin ascultarea atenta a acestuia si printr-un examen medical – numai in situatia in care este neaparat necesar – il poate indruma spre interventie terapeutica.

Sexoterapia poate trata ansamblul de dereglari sexuale ale caror cauze nu sunt de natura organica, ea fiind o terapie de cuplu concentrata asupra sexualitatii si care are o eficacitate de 70% in ceea ce priveste dereglarile sexuale. Pentru dereglari de natura organica, sexologul va poate indruma inspre chirurg. In zilele noastre, numeroase medicamente sunt benefice in tratarea dereglarilor de erectie. De asemenea, medicamentele pot fi prescrise pentru a trata originea problemei sexuale: depresie nervoasa sau dereglari hormonale.

In scop terapeutic, sexoterapia a fost folosita de William Masters si Virginia Johnson acum vreo 40 de ani. Pe atunci, ei propusesera ca doi sexologi – un barbat si o femeie – sa se ocupe de cuplul aflat in dificultate. In zilele noastre insa, din motive practice, putini sexologi isi desfasoara activitatea in aceste conditii, practica aceasta numindu-se coterapie de cuplu, in care acesta din urma este supus unor discutii cu sexologii, dupa contactul sexual.

Nu uita: sexologul te poate ajuta sa ai viata sexuala visata!feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou