Bariere in calea unei comunicari deschise despre educatia sexuala

Tips and tricks

Bariere in calea unei comunicari deschise despre educatia sexuala

Oricui, la un moment dat, ii este greu sa vorbeasca despre sex. Fie ca este vorba despre explicarea unei eventuale probleme legate de sex unui copil, fie ca e vorba de o discutie cu partenerul despre teme legate de sex sau chiar intrebarea medicului despre o anumita problema sexuala, conversatiile despre sex par a fi incomode si imposibile.

Intimitatea

Ne este spus ca sexul este un lucru intim si ca avem nevoie de intimitate pentru a vorbi despre acest aspect. Insa multi dintre noi nu au acces la intimitate, lucru care duce la lipsa unei comunicari despre sex. Fie ca avem copii, pereti subtiri si bani prea putini pentru bone, teama ca cineva ne-ar putea auzi conversatiile sexuale nu face altceva decat sa ingreuneze situatia.

Realitatea este ca oamenii se adapteaza situatiei si invata sa foloseasca putina intimitate de care beneficiaza. Daca putem inlatura nevoia de intimitate, atat in timp cat si in spatiu, conversatiile sexuale pot decurge mult mai usor.

sex in relatia de cuplu

Limitele

Unul din motivele care fac discutiile despre sex sa para a fi atat de incomode este ca acestea ne fac sa ne deschidem fata de altcineva. Din acest motiv, discutiile legate de sex  implica, in general, o cunostere a propriilor limite. In lipsa acesteia, este posibil sa dezvaluim mai mult decat ne-am dori sau sa fim mai responsabili fata de persoana careia ne adresam.

Dobandirea acestor limite nu este ceva care se intampla peste noapte si implica, de obicei, depasirea barierelor, pentru a afla ce anume putem dezvalui, in limitele propriului confort. Insa o comunicare deschisa despre sex nu trebuie niciodata sa dea impresia ca depaseste limitele.

Articol in colaborare cu sex shop EroticStore.rofeedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou