Bariere in calea unei comunicari deschise despre educatia sexuala

Tips and tricks

Bariere in calea unei comunicari deschise despre educatia sexuala

Oricui, la un moment dat, ii este greu sa vorbeasca despre sex. Fie ca este vorba despre explicarea unei eventuale probleme legate de sex unui copil, fie ca e vorba de o discutie cu partenerul despre teme legate de sex sau chiar intrebarea medicului despre o anumita problema sexuala, conversatiile despre sex par a fi incomode si imposibile.

Lipsa conversatiilor despre sex duce la ignoranta si la posibile probleme de sanatate (de la obiceiuri sexuale nesanatoase la contaminarea cu o boala cu transmitere sexuala). Lipsa acestor conversatii legate de sex face oamenii sa creada intr-o multitudine de mituri legate de acest aspect, care nu sunt niciodata adevarate, insa par a fi, din cauza lipsei informatiilor corecte.

Daca va doriti sa va imbunatatiti conversatiile sexuale, luati in considerare aceste obstacole frecvente ce intervin in fata discutiilor despre sex:

Miturile legate de actul sexual

Minciunile care ne sunt spuse despre sex reprezinta o bariera uriasa catre o conversatie sexuala sanatoasa. Multe mituri despre sex ne incurajeaza sa credem ca, pentru a fi „buni la pat”, trebuie sa avem capacitatea de a citi gandurile, nu sa comunicam.

sexualitatea in cuplu

Comunicarea nu consta intotdeauna in actul vorbirii, insa una din cele mai importanate aspecte ale unei relatii sexuale minunate este capacitatea de a vorbi despre aceasta. De asemenea, este mult mai usor sa invatam sa conversam despre sex decat sa citim gandurile altcuiva.

Teama de sexualitate

Variatele noastre temeri legate de sex – frica de respingere sexuala, de a ne face de ras, dezvaluirea anumitor dorinte neacceptate din punct de vedere politic sau social sunt principalele obstacole ce stau in fata comunicarii despre sex.

Desi aceste temeri sunt de multe ori justificate, avand in vedere ca traim intr-o cultura care se grabeste sa judece foarte aspru pe cei care nu se incadreaza in standardele acceptate, acestea transforma conversatiile sincere si libere legate de sex intr-un lucru extrem de dificil.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou