Avem sau nu nevoie de sexolog?

Tips and tricks

Avem sau nu nevoie de sexolog?

Sexologia este o disciplina recenta. Terapiile in acest domeniu pot fi realizate de doua categorii de specialisti: fie medici generalisti sau medici specializati in endocrinologie, psihiatrie, ginecologie etc, fie psihoterapeuti.

Prima categorie nu are, de obicei, formare in psihoterapie si, pentru a ajunge sa stapaneasca aceasta tehnica, trebuie sa urmeze cursuri in institute private, dupa educatia universitara, sau sa se asocieze unui psihoterapeut.

Cea de-a doua categorie nu a urmat studii medicale. Pot fi foarte buni psihologi, dar sa fie slab pregatiti in ceea ce priveste problemele functionale. Un sexolog va insista pe realizarea unui examen medical aprofundat inainte de a se recurge la orice tip de terapie.

Numai astfel se va putea scoate din calcul eventualitatea existentei unui factor de patologie pana in acel moment neobservat si care ar putea fi responsabil pentru dificultatile de ordin sexual. Abia dupa efectuarea unui set de analize, se va putea trece la terapia propriu-zisa, iar aceasta poate imbraca tot atatea forme cati terapeuti sau pacienti. Sexologul ne poate ajuta in schimbarea de mentalitate sau ne poate da sfaturi dintre cele mai concrete.

Multe persoane isi imagineaza sexologul ca pe un personaj din benzile desenate. Sexologul insa este un terapeut luat foarte in serios de obicei.

Sexologia studiaza interesul sexual, comportamentul si functiile sexualitatii. Este o stiinta interdisciplinara ce incorporeaza cunostintele din domeniul biologiei, medicinei, pshihologiei, sociologiei, statisticii, pedagogiei, antropologiei etc. Aceasta se preocupa de dezvoltarea sexuala, relatii, actul in sine si tulburarile sexuale.

Un sexolog este un expert familiarizat cu problemele interdisciplinare legate de sex pe care le armonizeaza cu aspectele psihologice al sexualitatii. Munca unui sexolog include educare, orientare, consiliere, planificare si terapie cu cupluri sau persoane individuale.

Desi e atat de vehiculat, subiectul sexualitatii e totusi unul foarte sensibil si complex. Spre exemplu, in cazul in care ceva nu merge bine in viata sexuala, implicit acest lucru iti va afecta activitatile si pe alte planuri, la fel cum actiunile cotidiene pot influenta buna desfasurarea a relatiei din… dormitor.

Daca ai mici nedumeriri sau ai parte de evenimente care iti umbresc sexualitatea sau impiedica buna desfasurare a acesteia, atunci poate e cazul sa apelezi la un sexolog.

Intra pe forumul Mayra sa iti spui parerea sau da un like articolului daca ti-a placut!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou