Atat de excitant!

Tips and tricks

Atat de excitant!

Excitatia sexuala poate fi determinata de stimuli sexuali propriu-zisi sau de alti stimuli care au semnificatie sexuala pentru fiecare persoana in parte in functie de experienta si de circumstante.

Orice stimulare directa sau prin stimuli emotionali devine eficienta doar daca se asociaza unei anumite incarcaturi emotionale.

Orice stimulare (directa sau prin stimuli emotionali) devine eficienta doar daca se asociaza unei anumite incarcaturi emotionale. Se poate afirma fara sa fie o greseala ca cel mai important organ sexual al omului este creierul. Fara informatiile stocate la acest nivel in urma unui proces de invatare nici un stimul nu poate fi excitant iar pofta de sex este practic inexistenta.

Stimulii vizuali considerati a fi excitanti sunt reprezentati in general de detalii anatomice (sani, picioare, silueta, bazinul, organele genitale). Mediatizarea si contextul cultural au o deosebita importanta in perceperea ca excitante a detaliilor anatomice (de exemplu sanii mari sunt considerati a fi mai excitanti decat cei mici in cultura occidentala). Anumite elemente de vestimentatie sunt de asemenea considerate a fi excitante (lenjeria de culoare neagra, bluzele cu decolteu generos etc).

In ceea ce priveste perceptia olfactiva studiile arata ca produsele de excretie ale unor glande ar contine atractanti sexuali. Din aceasta categorie fac parte sudoarea axilara si perineala, lichidul prostatic si lichidul de lubrefiere vaginala. Este de asemenea cunoscut rolul parfumurilor in excitatia sexuala.

Zonele erogene sunt zone cu inervatie bogata, foarte sensibile la atingere investite cu rol in excitatia sexuala printr-un proces de invatare personal, aparut in anume context social si cultural. Creierul este cel care acorda semnificatie sexuala unei anume atingeri, important fiind nu doar atingerea in sine ci si cine, cand si in ce scop.

Imaginatia este insa unul dintre cei mai puternici excitanti sexuali. Creierul are capacitatea de a crea excitatie sexuala fara niciun excitant extern. Fanteziile sexuale reprezinta un puternic excitant, absolut necesar.

Fanteziile sexuale
sunt mai frecvente la tineri, manifestarea lor reducandu-se cu varsta, dar ramin mai accentuate la barbatii cu activitate sexuala intensa. Fanteziile sexuale reflecta capacitatea creative a imaginatiei persoanei si educatia primita de aceasta, ele prezentand diferente in functie de sexul persoanei care le dezvolta. Exista corelatii intre bogatia continutului fanteziilor sexuale si nivelul activitatii sexuale, dar si intre personalitate si fanteziile sexuale.

Excitatia sexuala cuprinde o suma de informatii care se integreaza la nivelul sistemului nervos central cu informatiile deja stocate privind sexualitatea.

Barbatii au un raspuns mai rapid la excitatie datorita unor particularitati anatomice, dar si unor procese invatate care le permit sa fie mai rapid constienti de modificarile induse de excitatia sexuala (erectia este un fenomen evident pe care barbatii l-au invatat cu succes prin masturbare).

La femeie perceptia se refera in primul rand la componenta afectiva a stimulului si mai apoi la calitatea raspunsului vaginal. Diferenta dintre femeile care au si cele care nu au orgasm este facuta de capacitatea primelor de a percepe mai rapid si mai eficient modificarile genitale si extragenitale produse de excitatia sexuala.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou