Asuma-ti fanteziile!

Tips and tricks

Asuma-ti fanteziile!

Fanteziile sexuale reflecta capacitatea creativa a imaginatiei persoanei si educatia primita de aceasta, ele prezentind diferente functie de sexul persoanei care le dezvolta.

Astfel femeile au fantezii sexuale cu caracter narcisist, pasiv, romantic, cu mare incarcatura afectiva, sunt mai bogate si mai vii. Unele femei se refugiaza in lumea propriilor fantezii ca raspuns la o relatie de cuplu deloc multumitoare.

Barbatii in schimb se proiecteaza in fanteziile lor in posturi eroice, cu tenta agresiva, ca subiect al unei actiuni cu continut sexual. Fanteziile lor sexuale pot avea nota de dominatie, viol al unei femei supuse, narcisism, si se refera deseori la persoane necunoscute, foarte atragatoare fizic sau la activitate sexuala in medii necunoscute.

Secretul unei sexualitati implinite, sanatoase rezulta, deci, din buna gestionare a agresivitatii. Daca este inhibata, aplatizeaza relatia sexuala si genereaza frustrari. Daca este in exces, agresivitatea se transforma in violenta. Pentru echilibru, este necesar ca atat barbatii, cat si femeile sa se concentreze pe propriile dorinte si nevoi profunde si, in primul rand, sa-si recunoasca si sa-si accepte propriile fantezii sexuale. Acesta este motivul pentru care se creeaza energia care alimenteaza dorinta si elibereaza corpul.

Prin intermediul acestor productii ale imaginatiei, eu-ul incearca sa fuga de realitate. Putem spune ca, prin fantezie, se face legatura intre realitatea exterioara si cea interioara, intre pulsini si prohibitii. Tocmai de aceea, fanteziile, aceste refulari ale imaginatiei, sunt considerate absolut normale. De fapt, studiile au demonstrat ca intre 90 si 95 % dintre persoane au fantezii sexuale.

Fanteziile apar atat in timpul actului sexual, cat si in lipsa acestuia, fiind provocate de stimuli tactili, vizuali, auditivi si chiar olfactivi. In timp ce barbatii sunt mult mai receptivi la stimuli vizuali – o femeie frumoasa are efect mai mare asupra lor decat are un barbat chipes asupra unei femei – femeile reactioneaza cu precadere la stimuli tactili.

Fanteziile cu iubitii prietenelor, cu sefii, cu amicul sotului sau cele in care sunt violate sau chiar brutalizate le fac pe femei sa simta un sentiment de vina. Cam acelasi sentiment il au si barbatii care viseaza la partide de sex cu prostituate sau cu virgine.

Fanteziile provoaca, adesea, sentimentul de vina sau de teama. De pilda, femeile care au fantezii sexuale cu alte femei se tem ca ar putea fi lesbiene. Fanteziile mai “ciudate” ii fac pe multi sa se intrebe daca au probleme psihice si daca ar fi in stare, in realitate, sa aiba un asemenea comportament.

Psihologii ne asigura ca fanteziile nu reprezinta un indicator al comportamentului nostru, ca nu pot fi puse in legatura cu tulburarile de personalitate.

Forum Mayra: “Fantezii sexuale“.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou