7 atitudini referitoare la sex

Tips and tricks

7 atitudini referitoare la sex

Sexologii recomanda ca perechile logodite sa discute franc despre latura sexuala a casatoriei, sa compare si sa-si impartaseasca modurile de intelegere, atitudinile si punctele de vedere. Astfel se pot risipi retinerile, tensiunile, fricile si rusinea, si se poate crea o atmosfera dominata de incredere.

In cartea “Totul despre sex si casnicie”, M. J. Exner vorbeste despre 7 atitudini referitoare la sex la care le-ar fi indicat logodnicilor sa ajunga inainte de casatorie. Iata care sunt acestea:

1. Privirea sexului ca pe o forta vitala naturala si normala ale carei chemari nu sunt mai josnice decat nevoia de hrana, de muzica sau de orice altceva ce ne-am putea dori ca urmare a functiilor naturale ale vietii. Trebuie sa se considere ca dorinta sexuala, atunci cand este folosita cu grija si in armonie cu preocuparile vietii in general, are contributii creative in viata individului.

2. Acceptarea faptului ca, pentru oameni, sexul nu are numai functie reproductiva, ci si, mai ales, aceea de a transmite afectiune, sentimente.

3. Intelegerea faptului ca orice act sexual practicat in cadrul casniciei nu numai ca ajuta la pastrarea sanatatii fizice si emotionale, ci ca, practicat corect, serveste la insufletirea, sustinerea si evolutia relatiei de iubire.

4. Considerarea corpului uman ca fiind, in intregime, o creatie nobila si respingerea, ca anormala si nedemna a catalogarii oricareia dintre partile sale cu eticheta de josnica sau rusinoasa. Acceptarea faptului ca in exercitiul reciproc al “functiei ludice a sexului”, de la preludiu la coit, nicio zona a corpului partenerului nu trebuie privata de placere.

5. Stapanirea constienta a puterii pasionale si manifestarea ei spontana. Abordarea acestui aspect ca fiind normal si reprezentand fundatia pe care sa se poata construi o legatura trainica de iubire. In coit, declansarea totala si libera a puterilor pasionale de catre ambii parteneri nu este numai de dorit, dar si necesara pentru implinirea dragostei trupesti, carnale.

6. Cuplurile casatorite nu trebuie sa-si tina in frau, fara motive, dorintele sexuale. Pentru a avea insa o existenta implinita trebuie sa abordam toate aspectele vietii cu cumpatare, iar sfera sexuala nu face exceptie de la regula.

7. Acceptarea faptului ca, in interesul tuturor acelora interesati de procreare, natalitatea trebuie reglata si controlata rational.

” Afirmatiile de mai sus au fost facute cu precautie. Ele reprezinta minimul esential pe care cei care se gandesc la casatorie ar trebui sa-l cunoasca si la care ar trebui sa-si raporteze sentimentele si convingerile”, concluzioneaza Exner.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou