5 probleme ce pot fi rezolvate cu terapia sexuala

Tips and tricks

5 probleme ce pot fi rezolvate cu terapia sexuala

Terapia sexuala ii ajuta pe cei care au probleme sexuale. Cei din domeniu o numesc de obicei terapie sexuala, sau mai pe scurt TS.

Sunt aproape 40 de ani de cand nu mai este considerata o tendinta noua, la moda. Aceasta si-a dovedit succesul iar consilierii, psihologii si alti profesionisti din domeniul medical fac referire la acest serviciu in mod regulat.

Terapeutii sexuali sunt instruiti de consilieri sau de cadre medicale specializate care au participat la cursuri suplimentare despre problemele fizice si psihice care se asociaza cu activitatea sexuala.

Probleme specifice ce pot fi rezolvate cu terapia sexuala:

1. Probleme legate de erectie

Trebuie inteles ca este normal ca uneori sa existe astfel de probleme in viata oricarui barbat normal, dar acestea nu trebuie sa reprezinte regula.

Daca disfunctia de erectie se prelungeste ca manifestari mai mult de 2 luni, aceasta reprezinta o problema si trebuie sa va adresati medicului specialist in astfel de afectiuni.

Medicul va va ajuta sa gasiti cauza acestei tulburari si va va face recomandarile sau va va prescrie tratamentul adecvat.

2. Ejacularea precoce

In unele cazuri, terapia sexuala reprezentata de masturbarea cu o ora sau doua inaintea raportului sexual poate duce la prelungirea acestuia cu intarzierea ejacularii.

De asemenea medicul va poate recomanda sa intarziati inceperea contactului sexual propriu-zis si sa va concentrati asupra altor jocuri sexuale si in acest fel sa puteti prelungi raporturile sexuale si sa le faceti mai placute.

3. Dificultati in ceea ce priveste orgasmul

In acest caz terapia sexuala se bazeaza in principal pe comunicarea naturala in cuplu si descoperirea stimulilor ce produc excitatia.

Majoritatea femeilor ating orgasmul prin stimulare clitoridiana. Astfel, daca in cadrul actului sexual se insista asupra acestui aspect, problema se poate rezolva usor.

In cazul in care lipsa orgasmului persista, specialistii recomanda pacientei masturbarea (de preferat in absenta partenerului pentru ca femeia sa nu se simta stanjenita si astfel sa se mentina starea de inhibare). Masturbarea poate familiariza pacienta cu metoda de stimulare care o excita cel mai mult si o ajuta astfel sa isi descopere pragul necesar atingerii orgasmului.

Specialistii nu recomanda femeilor cu anorgasmie utilizarea vibratorului, cu atat mai mult daca relatia sexuala dintre parteneri este inca la inceput. Utilizarea acestuia va crea un disconfort si poate sa agraveze, in fapt, problema.

4. Durere in timpul actului sexual

In cazul durerilor in timpul actului sexual, poate fi de ajutor incercarea de pozitii noi. Cand femeia se afla deasupra partenerului sexual, aceasta are mai mult control asupra penetrarii si miscarii.

Golirea vezicii urinare, folosirea unor creme sau o baie calda inainte de actul sexual pot fi de ajutor. Daca durerea este simtita in continuare, trebuie consultat un medic.

5. Dependenta de sex

Terapeutul realizeaza o evaluare initiala, identifica problema, si daca este indicat, programeaza o consultatie pentru pacient.

Este efectuata o evaluare psihologica completa.

Terapia sexuala pentru cei dependenti de sex respecta tiparul celor folosite pentru alcoolici.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou