5 moduri in care sexul ajuta la eliminarea stresului

Tips and tricks

5 moduri in care sexul ajuta la eliminarea stresului

Cercetatorii sustin ca desi factorii care declanseaza stresul sunt prezenti tot mai mult in vietile noastre, oamenii incearca sa-i faca fata, gasind solutii eficiente pentru reducerea acestuia.

Atunci cand Asociatia Americana de Psihologie a raportat faptul ca stresul a scazut, in fapt, cercetarile au aratat ca stresul este foarte prezent in vietile noastre, dar abilitatile de perceptie si de a-i face fata, s-au schimbat, lucru care probabil ca se datoreaza si mass-mediei.

Cercetarile indica faptul ca sexul este o modalitate foarte eficienta de reducere a stresului. Cu toate acestea, in timp ce barbatii vad in sex un motiv de relaxare, femeile sunt inhibate in activitatea sexuala atunci cand sunt stresate.

Stresul afecteaza oamenii in moduri diferite, dar de obicei cuplurile raporteaza faptul ca intimitatea si pasiunea sunt profound compromise atunci cand stresul atinge un anumit nivel.

Relatia dintre sex si stres este una de interdependenta: tensiunea acumulata in organism in urma unei zile dificile duce la manifestari psihice anxioase, retragere afectiva, dar si tulburari in comportamentul sexual. Poate ca cei mai multi dintre noi nu constientizam aceste modificari, dar rezultatele sunt vizibile: apare (la majoritatea persoanelor) o pofta nebuna de placeri sexuale.

Sexul detensioneaza prin relaxarea corpului si a mintii. Un nivel mai scazut de stres conduce si la cresterea dorintei sexuale si implicit la o frecventa mai ridicata de practicare a acestuia. Insusi orgasmul este cel care contribuie la eliminarea stresului din viata noastra.

In afara de deconectarea mintii de la grijile zilnice, sexul asigura si alte beneficii in ceea ce priveste managementul stresului:

1. Respiratie profunda – respiratia profunda, relaxanta din timpul sau de la finalul unui act sexual relaxeaza corpul, oxigeneaza sangele, creierul si reduce nivelul de stres resimtit.

2. Simt tactilmasajul, atingerea fizica, mangaierile detensioneaza atmosfera si corpul.

3. Suportul social - contribuie la eliminarea stresului datorita suportului emotional asigurat; intimitatea emotionala asigurata de sex face bine psihicului.

4. Productie de endorfine : hormonii fericirii -si implicit elimina starile tensionate.

5. Exercitiu fizic – in functie de nivelul fiecaruia de entuziasm in timpul unui act sexual puteti arde in medie 300 de calorii/ora si astfel are loc amplificarea beneficiilor exercitiilor fizice in ceea ce priveste managementul stresului.

Este important sa stii cum sa beneficiezi de pe urma relatiei stranse dintre sex si stres si ce poti face practic pentru a fi mereu fericita atat in dormitor, cat si in afara lui.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou