Ti-a scazut apetitul sexual? Afla de ce!

Tips and tricks

Ti-a scazut apetitul sexual? Afla de ce!

Apetitul sexual diminuat se refera la un nivel scazut al dorintei sexuale. O persoana cu aceasta tulburare nu va initia si nici nu va raspunde adecvat la dorinta de activitate sexuala a partenerului.

Apetitul sexual diminuat poate fi primar (in care persoana nu a simtit niciodata o dorinta sau interes pentru activitatea sexuala), sau secundar (in care persoana a avut o perioada de apetit sexual normal, pe care nu il mai are).

De asemenea, apetitul sexual diminuat poate fi legat de partener (persoana poate fi interesata de alte persoane, dar nu si de propriul partener) sau generala (persoana nu era interes sexual fata de nimeni). Forma extrema este aversiunea sexuala, in care persoanei nu doar ii lipseste dorinta sexuala, dar gaseste ca activitatea sexuala este respingatoare.

Uneori, dorinta sexuala nu este diminuata. Cei doi parteneri au nivele de interes sexual diferite, chiar daca ambele nivele se incadreaza in normalitate.

Exista si persoane care afirma ca partenerul lor prezinta apetit sexual diminuat, cand de fapt ei au o dorinta sexuala exagerata si sunt foarte solicitanti din punct de vedere sexual.

Apetitul sexual diminuat
este o tulburare sexuala frecventa. Deseori apare cand unul dintre parteneri nu se simte suficient de apropiat de celalalt.

Cauzele ar putea fi: problemele de comunicare, lipsa afectiunii, lupta pentru putere si conflictele, si a nu fi suficient de mult timp impreuna sunt cei mai frecventi factori. Apetitul sexual diminuat poate apare si la persoanele care au primit o educatie sexuala foarte stricta in copilarie, atitudini negative fata de sex sau experiente sexuale traumatizante (cum ar fi viol, incest sau abuz sexual).

Bolile si unele medicamente pot contribui la aceasta tulburare, in special daca determina oboseala, durere sau stare generala proasta. Uneori pot fi implicate si nivelele scazute ale anumitor hormoni. Conditii psihologice cum ar fi depresia sau stresul excesiv pot duce la scaderea interesului sexual.

Cei mai trecuti cu vederea factori includ insomnia sau lipsa somnului, care determina aparitia oboselii. Apetitul sexual diminuat poate fi asociat si cu alte tulburari sexuale si uneori poate fi cauzat de acestea.


Spre exemplu, femeile care nu poate avea orgasm sau are dureri in timpul contactului sexual, sau barbatii care are probleme de erectie (impotenta) sau ejaculare intarziata isi pot pierde interesul in activitatea sexuala deoarece ei o asociaza cu esecul sau nu se simt bine in aceste situatii.

O cale buna de a preveni aceasta tulburare este rezervarea unui timp pentru intimitatea nonsexuala. Cuplurile care isi rezerva timp in fiecare saptamana pentru a sta de vorba sau a iesi in oras singuri vor mentine o relatie mai apropiata si este mai probabil sa-si mentina interesul sexual.

Forum Mayra: "Dileme".feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou