5 factori care restabilesc dorinta sexuala a femeilor

Tips and tricks

5 factori care restabilesc dorinta sexuala a femeilor

Pentru dorinta sexuala nu exista unitate de masura. Ea se naste in creier si este influentata de mai multi factori decat de cei hormonali. Statisticile arata ca peste 35% din cuplurile casatorite sunt nemultumite de viata lor sexuala si considera ca au parte de mai putin sex decat ar trebui. Lipsa de sincronizare intre parteneri este unul dintre factorii responsabili.

Dorinta sexuala a femeilor poate fi diminuat de anumite medicamente, precum: contraceptive orale, antidepresive, antipsihotice, opioide si betablocante.

Libidoul femeilor este scazut si in afectiuni sistemice, cum ar fi hipotiroidismul si alte afectiuni endocrine, reducerea concentratiei de testosteron din sange, obezitate, malnutritie. Alte cauze ce influenteaza dorinta sexuala sunt stresul, depresia, oboseala cronica, lipsa somnului conflictele nerezolvate din cadrul relatiei, complexe legate de aspectul fizic, traume emotionale, neglijare din partea partenerului. Dorinta sexuala a femeilor se coreleaza puternic cu etapele ciclului menstrual. Foarte multe femei au o dorinta sexuala crescuta in zilele ce preced ovulatia.

Dorinta sexuala scazuta la femei este produsa de o combinatie de factori fizici si mentali, de obicei este necesar mai mult un tip de tratament pentru rezolvarea problemei.

“Pentru femei este mult mai complex. Ele nu se plang numai de o singura problema”, afirma Shifren, profesor-asistent la Scoala Medicala Harvard. “Deci trebuie sa fim mai atenti asupra modalitatii de tratament aplicate.”

Odata ce factorii care cauzeaza dorinta sexuala scazuta au fost stabiliti, optiunile terapeutice posibile pot include:

1. Terapie sexuala si/sau consiliere relationala

“Terapia sexuala este foarte eficienta pentru cupluri si indivizi, fiind situata intotdeauna in capul listei”, afirma Shifren. Dorinta sexuala redusa afecteaza ambele parti intr-o relatie si ar trebui discutata impreuna sau separat cu un specialist in probleme psihologice.

2. Schimbarea medicatiei sau tatonarea dozelor

Daca problema este produsa datorita medicamentelor administrate, se poate schimba medicamentul sau pot fi folosite terapii alternative. Daca este suspectat un contraceptiv oral in scaderea secretiei de testosteron, se poate folosi o alta formula sau o metoda contraceptiva diferita.

3. Tratarea afectiunilor asociate

Anumite probleme medicale pot contribui la scaderea dorintei sexuale, necesitand tratament medical, de exemplu indepartarea chirurgicala a fibroamelor dureroase sau tratament medicamentos.

4. Estrogeni vaginali

La femeile postmenopauza, scaderea secretiei vaginale poate fi tratata cu creme vaginale cu estrogeni.

5. Terapia cu testosteron

Desi niciun medicament sau hormon nu a fost aprobat de Asociatia Drogurilor si Alimentelor pentru tratarea problemelor sexuale la femei, foarte multi ginecologi recomanda terapia cu testosteron pentru femeile cu dorinta sexuala scazuta, pentru a restabili nivelul normal (inainte de menopauza) al testosteronului.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou