5 factori care duc la ejacularea prematura

Tips and tricks

5 factori care duc la ejacularea prematura

Ejacularea prematura reprezinta o ejaculare necontrolata fie inainte, fie la scurt timp dupa penetrare, cu o stimulare sexuala minima si inainte ca persoana sa si-o doreasca. Poate rezulta, astfel, o experienta sexuala nesatisfacatoare pentru ambii parteneri, ducand la cresterea anxietatii fapt ce intregeste cercul vicios. Reprezinta una din cele mai obisnuite disfunctii sexuale masculine.

Iata cativa dintre factorii care contribuie la o ejaculare prematura.

1. Nervozitatea

Pentru a reusi sa-si controleze reflexele ejaculatorii, barbatul are nevoie de siguranta de sine si calm. Nervozitatea, fie ea izvorata din stinghereala generala, graba nejustificata, teama de esec sau o atitudine indiferenta din partea partenerei, scade gradul de control pe care il are asupra mecanismului ejaculator.

2. Frica

Frica de esec, frica de o sarcina nedorita sau frica de reactiile partenerei tinde sa inhibe erectia si sa declanseze 0 ejaculare prematura. Printr-o atitudine intelegatoare, datatoare de incredere, cooperanta, partenera poate ajuta in foarte mare masura la invingerea nervozitatii si fricii barbatului. O atitudine critica, ostila, tinde sa zadarniceasca orice fel de efort.

3. Erectia insuficienta

Penetrarea facuta cu un penis doar partial erect se soldeaza, de cele mai multe ori, cu o ejaculare prematura. Exista un numar surprinzator de mare de barbati care se confrunta cu dificultati in ajungerea la o erectie completa, viguroasa si sustinuta. Un factor foarte important care contribuie la o atare situatie este lipsa de raspuns a partenerei. Raceala de acest fel tinde sa inhibe erectia barbatului.

4. Lubrifierea inadecvata

Toate elementele care fac dificila penetrarea duc la ejaculare prematura. Trebuie sa se recurga la ajutor extern. In general, gelurile vegetale sunt mai indicate decat lubrifiantii grasi cum ar fi cremele.

5. Tehnica eronata

Graba trebuie evitata nu numai pentru o penetrare de succes, dar si in toate celelalte momente ale unui act sexual, cu exceptia debutului unui orgasm simultan. Un numar uimitor de mare de barbati par a nu avea in minte nicio alta tehnica in afara aceleia de a urma cel mai scurt drum intre dorinta si satisfactie, adica acela de a termina cat mai repede posibil. O asemenea metoda brutala limiteaza foarte mult frumusetea estetica, emotionala si afectiva care exista in latura spirituala a actului sexual si care duce la extazul comuniunii sexuale. Din punctul de vedere al calitatii si implinirii satisfactiei, lucrurile nu trebuie facute in graba.

O ejaculare precoce nu trebuie privita ca un dezastru, o rusine sau un capat de tara, ea fiind pe deplin reversibila cu un efort sustinut si in cele mai multe cazuri fara prescrierea de medicamente.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou