5 factori care declanseaza orgasmul

Tips and tricks

5 factori care declanseaza orgasmul

Foarte multe femei sunt ingrijorate in legatura cu abilitatea lor de a ajunge la orgasm. Dar realitatea este ca, spre deosebire de barbati, majoritatea femeilor trebuie sa invete sa atinga orgasmul.

Cercetarile arata ca majoritatea femeilor nu reusesc sa atinga starea de orgasm, decat dupa o perioada considerabila de timp dupa inceperea vietii sexuale. Mai mult, s-a demonstrat ca atunci cand ajung la orgasm pentru prima data, femeile o fac in foarte multe moduri. Intr-un studiu s-a ajuns la concluzia ca:

  • 47% dintre femei au atins prima data orgasmul prin masturbare;
  • 32% in urma contactului sexual;
  • 20% prin petting;
  • 1% in timpul somnului.

Cercetarile efectuate au aratat si ca, de fapt, majoritatea femeilor pot avea o serie de orgasme, unul dupa altul, mai ales daca ele sunt fericite si relaxate in relatia cu partenerul, si daca partenerul este dispus sa le stimuleze de mai multe ori.

Care sunt factorii care declanseaza orgasmul?

1. Respectul de sine

Orice persoana are capacitatea de a avea un respect ridicat fata de sine. Nu ne nastem cu acesta, trebuie sa-l construim pe parcurs.

Increderea in sine ne ajuta sa traim mai bine in cotidian si este esentiala pentru accesul la orgasmul feminin. In materie de sexualitate, increderea se refera la increderea in propriul corp, la imaginea pe care acesta o transmite.

Nimeni nu stie mai bine decat fiecare femeie in parte cu cine, cand si cum are chef sa faca dragoste. “Sa am orgasm mai des decat vecinul, sa am mai multe fantezii decat colegul de birou sau sa am mai multi parteneri decat prietena mea – toate aceste ganduri nu pot decat sa ne conduca spre un impas”, spune sexoterapeutul Alain Heril. 

orgasm

2. Abandonarea de sine

Abandonarea de sine si angajamentul barbatului, deschiderea reciproca intr-o masura mai mare decat ati reusi fiecare in mod individual, reprezinta o arta ce poate fi practica in cadrul unei relatii de cuplu. Indiferent insa daca esti angrenata sau nu intr-o astfel de relatie, tu poti sa practici trezirea trupului tau in fata fluxului placerii.

Pentru multe femei, placerea este ingrijoratoare. Iar din punct de vedere psihic, penetrarea nu este niciodata banala. Ele nu inceteaza sa penduleze intre dorinta de penis si frica de intruziune. In functie de zile si de momente, aceste doua sentimente se succed.

“Daca placerea este asteptata si chiar revendicata”, explica psihanalistul Catherine Blanc, “ea continua sa ingrijoreze inconstientul femeilor. Caci acestea pot resimti teama de invadare, si astfel sa se indoiasca de capacitatea lor de a primi deschis sexul barbatului.”feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou