3 vinuri afrodisiace
Tips and tricks
Societatea umana este profund interesanta de pastrarea virilitatii masculine si fertilitatii feminine, iar afrodisiacele par sa aiba efecte benefice asupra acestor aspecte ale sanatatii sexuale.
Consumul regulat de afrodisiace si respectarea indicatiilor specialistilor pot tranforma un barbat sau o femeie intr-un adevarat cotropitor de pasiuni si dorinte.
Afrodisiacele sunt produse naturale care trezesc senzualitatea, excita simturile, stimuleaza libidoul, sporesc vitalitatea, amplifica erotismul controlat si stimuleaza trairile actelor amoroase.
Afrodisiacele sunt cuprinse in 3 mari categorii generale: cele care creeaza dorinta, cele care maresc potenta si cele care amplifica placerea sexuala.
Termenul propriu-zis de “afrodisiac” provine de la numele zeitei grecesti a iubirii, Afrodita, care obisnuia sa innebuneasca si sa manipuleze oamenii cu dorinta trupeasca, pasiunea pe care o manifesta. Simbolul sau sacru era vrabia – iar grecii adesea consumau organe ale acestei pasari-simbol in scop afrodisiac.
In Orient plantele afrodisiace erau considerate plante ale tineretii, un element extrem de important pentru viata de zi cu zi. Aici si in alte locuri exotice ale Globului exista o adevarata arta de amestec si preparare a acestor plante, in care batranii imbina cu maiestrie imaginatia erotica cu puterile magice ale acestor plante.
Un vin bun, ales cu grija, poate fi una dintre surprizele placute pentru ambii parteneri, dar un vin afrodisiac bine ales va fi cu siguranta inceputul unei seri de neuitat.
Iata cateva vinuri afrodisiace:
1. Cadarca
Este un astfel de vin, denumit de stramosii nostri “sange de taur” datorita culorii sale intense si a efectelor sale afrodisiace puternice. Acest vin are o alura interesanta si plina de placeri nebanuite. Prezinta o aroma de fructe, iar datorita continutului foarte ridicat de zinc, este un afrodisiac natural.
2. Tokaji
Este denumit regele vinurilor si vinul regilor, provine din Ungaria iar existenta sa a fost sarbatorita de catre regi timp de 400 de ani. Acesta a fost bautura favorita a lui Petru cel Mare, Ecaterina cea Mare (la oridinul ei un intreg detasament de cazaci era permanent stationat in Tokaji sa pazeasca vinurile), Frederic II al Prusiei, Voltaire, Goethe, Schubert si regina Victoria. Tokaji se obtine din amestecul a patru soiuri de struguri, are nuante de chihlimbar si are o aroma intensa, foarte complexa: o combinatie intre miere, flori de salcam si flori de trandafir…
3. Novac-Prince Stirbey
Este un vin care provine din regiunea Dragusani. Se caracterizeaza aidoma acestei regiuni deoarce pastreaza o nota salbatica, rasfatand simturile. Se inrudeste cu Negrul de Dragusani, fiind fratele mai mare. Este un vin mai barbatesc, datorita aromei picante de afine, ienupar, piper negru, ciocolata neagra si cuisoara. Are o culoare rosu-rubin intensa si o aciditate foarte fina.