3 mituri despre prostitutie

Tips and tricks

3 mituri despre prostitutie

Prostitutia, in acceptiune populara, se refera la femei. In DEX prostitutia este definita ca fiind “fapta comisa de femeia care practica relatii sexuale cu diverse persoane pentru a-si procura mijloacele de existenta”.

Insa, exista si barbati care se prostitueaza? Bineinteles ca da. In orice mare oras sunt zeci de barbati inalti, atletici si tineri ale caror servicii sexuale sunt de inchiriat pentru femei sau pentru barbati. Cosmopoliti, sofisticati, bine imbracati ii poti avea o ora, o seara, sau o luna. Sunt versati in orice nuanta sexuala posibila. Acestia sunt de obicei heterosexuali care sunt la dispozitia anumitor categorii de femei: nesatisfacute de sotii lor, singure sau vaduve. Insotitori de fatada in societate sau tineri gigolo ei sunt amanti inchiriati contra cost pentru un anumit timp de catre femei bogate.

Dintre toate ariile de devianta sexuala, prostitutia a captat cel mai mult atentia si interesul profesional al sociologilor. Un asemenea subiect pare justificat din mai multe ratiuni.

In primul rand, prostitutia este o profesie, “cea mai veche din lume”, o ocupatie la fel ca oricare alta, caracterizata de metode, tehnici, stiluri de viata si strategii de lucru, grupuri profesionale, forme de specializare, norme si valori distincte.

In al doilea rand, prostitutia, institutionalizata sau neinstitutionalizata reprezinta o problema sociala importanta cu aspecte morale, juridice, religioase, medicale, economice si culturale.prostitutie

In al treilea rand prostitutia este unul din cele mai bune exemple pentru analiza evolutiei in timp a definitiilor in materie de “devianta sexuala”, orice conduita etichetata ca fiind devianta avand un caracter relativ pentru ca depinde de norme si traditii.

Unii sociologi considera ca prostitutia exercita o serie de functii benefice pentru socializarea sexualitatii in directii dezirabile, dar altii o apreciaza ca pe o problema sociala pentru ca implica imoralitatea (sexualitatea de tip comercial), exploatarea corpului femeii in beneficiul barbatului, asocierea ei cu alte activitati ilegitime (infractiunea, traficul de droguri) si raspandirea de boli venerice si a bolii SIDA.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou