2 motive care ne imbie la sex ocazional

Tips and tricks

2 motive care ne imbie la sex ocazional

Termenul “sex ocazional” implica “fara obligatii”. Dar asta nu inseamna ca lipsesc responsabilitatea si implicarea.

Oricum cand vine vorba de o astfel de aventura te concentrezi numai asupra momentului respectiv. Te poti bucura de clipa traita fara sa te gandesti prea mult la ce parere are partenerul tau despre tine. Fara implicatiile emotionale ale unei relatii, te poti concentra mai bine asupra placerilor tale.

Pentru unii sexul ocazional inseamna apropierea de un strain. Misterul este cel ce sta la baza excitarii lor. Iar daca nu sunt sanse sa se mai intalneasca si alta data, inhibitiile sunt lasate deoparte.

Bineinteles ca poate fi vorba si de riscuri. Poate fi vorba chiar de “fructul interzis”. Unele persoane aleg intentionat locuri publice atunci cand fac dragoste sau parteneri ce nu sunt inhibati pentru a face totul mai excitant. De ce poate acest gen de apropiere sa fie atractiva? Este vorba de o parte fizica si o parte psihica care il fac atractiv.

De ce sexul ocazional este atractiv?

1. Motive psihologice pentru care sexul ocazional ni se pare incitant: dobandirea fructului interzis (educatia din timpul adolescentei catre abstinenta), teama de intimitate (in urma unor experiente negative).

2. Motivele fizice care ne declanseaza aceasta dorinta nebuneasca se datoreaza stimularii sistemului nervos simpatic de catre senzatii similare fricii si anxietatatii, senzatii percepute si in timpul excitatiei sexuale. Ritmul respiratiei, nivelul de adrenalina, presiunea sangvina modificate trimit corpul intr-o stare de alerta. Un masaj corespuzator si stimularea anumitor zone erogene, asociate cu sentimentul de risc determina un raspuns sexual mult mai rapid al organismului la stimulii sexuali. Sarutul determina eliberarea dopaminei, un element chimic important al excitatiei sexuale.

Indiferent de parerea si credintele voaste, sexul ocazional este o practica destul de frecventa si serveste un singur scop: satisfacerea dorintei fizice. Unele persoane sunt atrase tot mai mult de aceasta idee, deoarece sexul cu persoane cvasi-necunoscute li se pare mai incitant decat intre doua persoane indragostite. Atractia sexuala initiala poate fi foarte puternica si actiunea imediata poate fi extrem de pasionala.

Conform unor studii la nivel mondial exista de doua ori mai multi barbati care practica sex ocazional decat femei. De ce? Deoarece multi barbati catalogheaza cu usurinta un act sexual ca fiind sex ocazional, comparativ cu femeile, si se angajeaza in astfel de activitati sexuale mult mai facil decat acestea. Pentru femeile adulte-tinere, in general, sexul este ceva mai profund, mai intim, sexul ocazional fiind considerat imoral.

Sexul ocazional poate fi si rezultatul presiunii semnilor, al drogurilor si alcoolului, eliberarea de inhibitii si restrictii parentale. Atentie insa la protectie necesara in timpul actului sexual. A fi responabil nu inseamna a fi plictisitor!feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou