16 lucruri inedite despre sărut!

Tips and tricks

16 lucruri inedite despre sărut!

Sunteţi conştiente de mulţimea de idei şi detalii legate de săruturi? Cum sărută japonezii, francezii sau alte naţii? Poţi slăbi dacă săruţi prea mult? Iată 16 dintre cele mai interesante lucruri despre sărut.

1. Pentru un sărut sunt puşi în mişcare nu mai puţin de 29 de muşchi faciali. Cu alte cuvinte, sărutul este un exerciţiu bun de prevenire a ridurilor.

2. Partenerii fac un schimb de salivă, care conţine grăsimi, săruri minerale şi proteine. Potrivit ultimelor studii, schimbul de substanţe menţionate anterior sporeşte producţia de anticorpi.

3. Ca o regulă, 66% dintre oameni ţin ochii închişi atunci când sărută. Restul, se delectează privind expresia feţei partenerului atunci când sărută.

4. Potrivit statisticilor SUA, o americancă sărută în medie 80 de bărbaţi până se căsătoreşte.

5. Un sărut romantic şi scurt arde 2-3 calorii, pe când un sărut franţuzesc arde mai mult de 5 calorii.

6. Sensibilitatea buzelor este de 200 de ori mai accentuată decât cea a degetelor de la mână.

7. Se preconizează faptul că bărbaţii care îşi sărută nevasta de "la revedere" atunci când pleacă de acasă, trăiesc cu cinci ani mai mult decât cei care nu au acest obicei.

8. Un sărut pasional de 90 de secunde va creşte considerabil tensiunea arterială şi pulsul. Mai mult decât atât, va creşte nivelul hormonilor din sânge, dar va scurta viaţa cu un minut.

9. Sărutul franţuzesc este numit "uniunea sufletelor" în Franţa. Nu doar buzele sunt angrenate în vârtejul pasiunii, ci şi limbile. Pasionalii francezi au inventat şi un alt tip de sărut în care sunt implicate numai limbile.

10. Contrar credinţei populare, eschimoşii nu îşi ating numai nasurile în semn de dragoste şi afecţiune. Şi buzele sunt deschise puţin în acest timp. Apoi, trag aer adânc în piept şi expiră pe nas, savurând "aroma" celuilalt partener. Sărutul se finalizează cu circa două minute de repaus cu nasul pe obrazul celuilalt.
 
11. Sărutul în public este o acţiune condamnabilă în Japonia, Taiwan, China şi Coreea.

12. Trupurile celor implicaţi în acţiunea sărutatului produc o substanţă care este de 200 de ori mai puternică decât morfina, din punct de vedere al efectului narcotic. Din acest motiv persoanele care se sărută experimentează anumite sentimente de euforie.

13. Sărutul le relaxează pe femei şi atenuează efectele stresului.

14. În medie, o persoană petrece 20.160 de minute (două săptămâni) din viaţă sărutând.

15. Un sărut care durează un minut consumă 26 de calorii din corp.

16. Majoritatea persoanelor de pe planetă experimentează primul sărut înainte de a împlini vârsta de 14 ani.

Acum ca ai aflat toate beneficiile pupicilor eu vă propun să fugiţi în braţele partenerului de viaţă şi să-i oferiţi cel mai lung, lipicios, dulce şi pasional sărut!feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou