Verdict: gay

Sexperiente

Verdict: gay

O serie de fapte si date din mediul inconjurator referitoare la statutul de homosexual. Gay este sinonim cu homosexual si a fost adoptat in anii 60 ca o alternativa la primul termen, ce avea o conotatie preponderent clinica.

Homosexualitatea a facut dintotdeauna parte din istoria omenirii (ca sa mentionam doar Roma, Grecia sau Japonia antica, populatia amerindiana s.a.) insa reactiile fata de aceasta au variat in functie de societatile si epocile in care si-a facut aparitia.

In Roma Antica homosexualitatea – mai precis relatiile care presupuneau contacte anale, era pedepsita cu moartea (A.D.390).

Pedeapsa in timpul presedintelui american Thomas Jefferson era castrarea barbatilor si in cazul femeilor, o gaura in nas de jumatate de inch.

In secolul XIX homosexualitatea a fost pusa in legatura cu masturbarea, una din obsesiile puritane ale societatii occidentale, astfel incat adolescentii erau atent supravegheati sa isi tina mainile deasupra paturii. Pentru aceasta boala contagioasa, cel mai rezonabil remediu era inchiderea intr-un azil.

In Statele Unite, prin anii ’80, curtile judecatoresti  permiteau ca indivizii sa fie concediati de la serviciu, sa li se interzica orice contact cu proprii copii sau ai altora, sa nu li se poata face asigurari, sa nu poata face parte din organizatii sau chiar sa piloteze un avion.

In fosta Uniune Sovietica, desi homosexualitatea era considerata o crima, pedeapsa maxima era de cinci ani de inchisoare.

Majoritatea tarilor au inca legi privitoare la homosexualitate care permit acordarea unor pedepse cu inchisoarea de la o luna pana la 20 de ani.

Cercetari stiintifice din ultimii 35 de ani conduc la concluzia ca orientarea homosexuala – in sine – nu este asociata cu niciun fel de tulburari emotionale sau sociale.

In 1973, Asociatia Psihiatrica Americana a confirmat importanta acestor cercetari eliminand termenul “homosexualitate” din catalogul oficial al tulburarilor psihice.

Conform APA (American Psychological Association), se pare ca orientarea homosexuala nu depinde de varsta, educatie, rasa, religie sau nationalitate, profesie sau o anumita zona a lumii.

Homofobia este o teama nejustificata, dar cu adanci radacini inconstiente. Este caracterizata printr-o raspandire larga a fricii fata de sexualitatea persoanelor de acelasi sex, frica izvorata din ignoranta si stereotipuri.
 
Stereotipuri frecvente despre homosexualitate: poti sa-ti dai seama cine este homosexual, dupa felul cum arata; homosexualii sunt periculosi, incearca sa stabileasca contacte imorale cu copiii sau sa-i corupa pe colegii lor de serviciu.

Un alt mit este acela ca intr-o relatie homosexuala trebuie sa existe un partener pasiv si unul activ, cu alte cuvinte, barbatul si femeia, lucru care s-ar vedea nu numai in dormitor, ci si in societate prin adoptarea unui astfel de rol.

Efecte ale prejudecatilor negative cu privire la homosexualitate: deteriorarea echilibrului mental si emotional, dificultati in auto-acceptarea identitatii sexuale, dificultati in accesarea unor servicii publice, parasirea voluntara sau fortata a scolii ori a locului de munca pe criteriul orientarii sexuale.

In aceste conditii,

To gay or not to gay? feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou