Traumele sexuale si punctul G

Sexperiente

Traumele sexuale si punctul G

Punctul G deschide o cale de acces catre aspectele profunde ale exprimarii sexuale si ale intimitatii in care patrund femeile, unele dintre ele blocandu-se, in plin proces, din cauza unor amintiri dureroase sau a unor evenimente neplacute din trecut.

Aceste femei isi doresc sa faca dragoste cu partenerii, sa aiba o relatie deschisa si bazata pe incredere, insa se simt teribil de vulnerabile, lucru care poate duce la indepartarea sau chiar la respingerea partenerilor de care vor sa se apropie pentru a stabili o relatie.

In cursul vietii, una din patru femei trece printr-o experienta de agresiune sexuala violenta. Chiar si cele care nu trec prin experiente traumatizante de acest tip sunt influentate in mod negativ de cultura in care traiesc, prin mesaje formulate cu insistenta agresivitate, care se insinueza in societatea respectiva, de genul "vreau sa fac sex acum", "femeile nu ejaculeaza", "hai sa mergem la chirurg si sa scapam de problema asta si te vei simti mai bine". Nu este asadar de mirare ca efectul direct asupra femeii va fi un blocaj grav la nivelul respectului de sine si al integritatii sale sexuale.

Toate aceste mesaje negative se vor acumula la nivel fizic, in organism sub forma amintirilor. Tratarea experientelor traumatizante este un domeniu relativ nou al psihoterapiei si un proces in plina ascensiune. Metodele psihoterapeutice sunt insotite de masaj adecvat. Mai ales in cazul traumelor sexuale, masajul la nivelul punctului G poate constitui o metoda benefica de sustinere a procesului de vindecare.

Deblocarea punctului G si vindecarea cicatricelor emotionale si sexuale este posibila numai daca intelegem capacitatea punctului G de a se deschide din nou catre placere si schimb de energie.

Cu timpul, punctul G devine mai excitabil prin constientizarea tot mai mare a existentei si a capacitatilor sale. Constientizarea la acest nivel determina si alte modificari comportamentale. Astfel, vei reusi sa ii ceri partenerului sa te astepte pana cand te simti excitata cu adevarat. Ii vei cere sa nu se grabeasca, astfel incat sa gustati impreuna senzualitatea si emotiile momentului. Vei simti modificarile care se produc. Vei simti o dorinta mai intensa fata de partener.

Una dintre cele mai eficiente metode in atingerea excitabilitatii maxime este masajul la nivelul punctului G. Masarea se poate face cu degetul sau cu diverse alte prelungiri ale corpului, acceptate unanim de catre parteneri. De asemenea, se pare ca punctul G poate fi masat si prin peretele rectului.

Acest punct G are o sensibilitate cu totul deosebita de cea a clitorisului. Nu reactioneaza la mangaieri usoare, ci mai degraba la masaje apasate – dar niciodata fara preludiu. Cea mai buna idee care poate sa-ti vina este sa combini masajul cu stimularea clitorisului – caruia ii place sa fie atins cu mare finete…

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou