Sexul premarital: pro sau contra?

Sexperiente

Sexul premarital: pro sau contra?

Fie ca este bine, fie ca nu, sexul premarital starneste controverse. Pentru unele femei, solutia este usoara: din cauza convingerilor religioase sau din alte motive, ele trebuie sa amane raportul sexual pana cand cerneala s-a uscat pe certificatul de casatorie.

Sexul premarital, un subiect de dezbateri aprinse

Cu toate ca, probabil, nu mai mult de 10% dintre femeile adulte simt in acest fel, ele sunt indreptatite sa ia hotararea cu care se simt bine. Pentru celelalte 90%, alternativele sunt poate mai periculoase, desi ofera recompense, in mod potential.

Psihologii de la Brigham Young University’s School of Family Life din Utah au ajus la concluzia ca abstinenta sexuala premaritala creste calitatea sexului dupa casatorie.  Persoanele care au asteptat pana in noaptea nuntii, pentru a-si incepe viata sexuala, s-au declarat cu 20% mai satisfacute de relatia lor decat cuplurile care nu au practicat abstinenta inainte de casatorie.

abstinenta

Cei mai multi tineri nu asociaza sexul premarital cu un pacat. Potrivit unui studiu, intre tinerii crestini care au avut deja relatii sexuale, cel mai mic procent se regaseste la protestanti – 62%, in celelalte comunitati religioase procentul ajungand pana la 80%. In timp ce tinerii evrei sunt foarte deschisi in privinta sexului, sentimentul de vinovatie este mult mai pregnant la tinerii crestini. Intre tinerii crestini care au avut relatii sexuale si care regreta, procentul cel mai mare se gaseste tot intre protestanti (29%).feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou