Senzualitatea feminina de-a lungul timpului

Sexperiente

Senzualitatea feminina de-a lungul timpului

Psihologul Albert Ellis (in “Persoana senzuala: critica si rectificari”) a descris cu acuratete ceea ce este gresit in majoritatea cartilor de succes referitoare la sex. De asemenea, cercetarea lui Masters si a lui Johnson in domeniul sexualitatii a fost extreme de utila pentru distrugerea unor mituri sexuale.

In 1972, Colectivul cartilor din Domeniul Sanatatii Feminine din Boston a publicat prima editie a "Noi insene si trupurile noastre", o antologie deschizatoare de drumuri in domeniul informatiilor legate de sanatatea femeii. Fiind un ghid general pentru problemele medicale ale femeilor, cartea le sfatuia pe femei sa isi asume responsabilitatea pentru propria lor stare de sanatate.

In 1975, in cartea "Pentru tine insati: implinirea sexualitatii feminine", Lonnie Barbach a avansat conceptual eliberarii personale a femeilor ca fiinte umane sexuale. Ea a sugerat ca femeile pot, si trebuie, sa isi asume intreaga responsabilitate pentru sexualitatea lor.

Anii '80 au adus cu ei o crestere gradate a informatiilor incitante referitoare la sexualitatea feminine. "Punctul G", numit dupa ginecologul si cercetatorul neamt Ernst Granfenberg, a fost redescoperit. Teoria lui, conform careia exista doua tipuri de orgasm – clitoridian si vaginal, inclusiv ejacularea feminine – a trezit o veche controversa si s-a opus cercetarilor din domeniul sexului ale lui Masters si Johnson.

Tot Lonnie Barbach in "Fiecare pentru celalalt: Impartaseste intimitatea sexuala" a oferit femeilor un program complet prin care se puteau ocupa de aspectele complexe de natura fizica si psihologica ale satisfactiei sexuale in cadrul relatiilor lor.

Femeile incepeau sa simta o presiune sociala extraordinara. "Satisfactia" nu mai era suficienta: era important ca o femeie sa fie o adevarata artista a performantelor sexuale.

La mijlocul anilor '80, mass-media a declarat ca revolutia sexuala s-a terminat. Incepand cu anii '90, centrul atentiei au devenit epidemia de SIDA, bolile cu transmitere sexuala, dreptul la avort si abuzul sexual asupra copiilor.  feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou