Prezervativele

Sexperiente

Prezervativele

Profilactice, prezervative, cauciuc. Oricum le-ai spune joaca un rol important in viata ta de cuplu si daca nu le-ai avea, viata ar fi foarte diferita. Dar te-ai intrebat, vreodata de unde provin? Si cum au ajuns unde sunt acum?

Unul dintre cei mai vechi producatori de prezervative, de succes din America, a fost prima data producator de mezeluri. In 1880, Julius Schmid,  nu arunca nimic, cand a inceput utilizarea intestinelor de animale pentru a face prezervative. Timp de secole, prezervativele se faceau din materie animala, matase si in. Prototipurile lui Schmid erau inconfortabile si miroseau urat. El a perfectionat un model, Ramses. De asemenea, tipuri similare, facute din membrane de animale, erau cunoscute sub numele de „seifuri frantuzesti” sau „seifuri barbatesti”.

In 1893, Charles Goodyear a inventat vulcanizarea, proces care intareste cauciucul si-l face flexibil, realizand astfel materialul pe care noi il cunoastem sub denumirea de „cauciuc”. Primele „cauciucuri” erau refolosibile. In timpul Razboiului Civil costau cam 1 dolar si erau folosite pentru a preveni sifilisul in bordeluri.

Prezervativul era un element tabu, profitabil pentru furnizori.Totusi, de cand acest tabu a disparut si le gasim peste tot, profiturile au scazut. „As prefera ca produsele mele sa fie considerate tabu, fiindca ar aduce mai multi bani. Acum ca sunt acceptate si le gasesti peste tot, avem greutati cu vanzarea lor si cu scoaterea profitului”, spune Dane Levine.

Unde au fost vazute pentru prima data? Se crede ca egiptenii au fost primii care au facut prezervative din in, protejandu-l pe purtator de boli. Nu mai sunt consemnate date pana in timpul Imperiul Roman, cand s-au gasit insemnari despre „acoperitori” in jurnale si notite. Nu este clar din ce erau facute. Apoi, in 1550, sifilisul s-a raspandit in intreaga Europa si Gabrielle Fallopius a inventat un acoperamant din panza de in, desi nu era inca purtat pentru a preveni sarcinile. Mai tarziu, acest material era imbibat intr-o solutie, despre care se credea ca omoara sperma, ceea ce l-a facut bun impotriva sarcinilor, sau cel putin asa credeau.

In timpul anilor 1700 a fost introdusa folosirea pieilor si intestinelor de animal, pentru protectia impotriva bolilor si a sarcinii. Erau foarte scumpe si erau accesibile doar pentru oamenii bogati ai elitei. Din cauza costului, erau refolosite. In mod ironic erau denumite „armura impotriva placerii”.

In 1900, Goodyear a dezvoltat vulcanizarea. Tehnologia utilizată pentru fabricarea anvelopelor de cauciuc a fost aplicata la prezervative si asa au aparut primele prezervative din latex, chiar daca erau foarte groase. Odata cu imbunatatirea metodei, s-a realizat unul mai subtire si s-a trecut la folosirea pe scara larga a prezervativului din latex, urmand o perioada de constientizare a oamenilor impotriva bolilor si sarcinilor nedorite.

Apoi, in 1994, au fost lansate prezervativele din poliuretan, dar nu ofereau aceiasi protectie, fiind folosite de cei care erau alergici la latex. In 2008, au fost lansate prezervativele din poliizopren, care sunt la fel de eficiente ca si latexul de cauciuc natural si sunt mai apropiate de textura pielii.

Prezervativele s-au imbunatatit intre timp, devenind tot mai subtiri dar la fel de eficiente impotriva bolilor si sarcinii nedorite, ca si versiunile mai vechi. De asemenea, acum se gasesc pe dimensiuni astfel incat purtatorii pot gasi marimea adecvata pentru ei, reducand alunecarea si imbunatatind comfortul si sensibilitatea. Costul a scazut fata de generatia anterioara, asa ca oricine si le poate permite, oricand.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou