Libertatea sexuala a femeii

Sexperiente

Libertatea sexuala a femeii

In anii ’60, femeile si-au castigat libertatea sexuala, si nici astazi nu au renuntat complet la viziunile traditionale despre sexualitate. Femeile isi doresc dragoste, ele nu pot rupe sexul de contextul unei relatii.

Se vorbeste tot mai mult despre libertatea individuala, iar cea sexuala (presupunand posibilitatea persoanei; indiferent de sex, de a lua hotarari in domeniul vietii sexuale fara temerea ca i s-ar putea produce vreun rau) este una dintre cele mai importante componenente ale libertatii individuale.

Pornind de la povestea biblica a crearii omului, trecand prin antichitatea vechilor greci, pentru care femeia era considerata un barbat "mutilat", pana la influenta teorie freudiana a sexualitatii, comportamentul uman a fost redus la experientele si privilegiile masculine.

Teoria sexualitatii este una dintre cele mai criticate teorii de catre feministe, aceasta referindu-se adesea la "faza falica". Feministele considera ca de aici, personalitatea copiilor poate fi predeterminata: baietii se dezvolta ca persoane active, pe cand fetele capata un sentiment de inferioritate, devenind pasive.

In teoria lui Freud, a avea sau nu penis reprezinta problema esentiala in dezvoltarea psihologica ulterioara a copilului.

Miscarea feminista este impotriva discriminarii sexuale si nu impotriva barbatului. Majoritatea feministelor sunt heterosexuale si cu potential de relationare intima. Feministele sunt indreptate impotriva relatiilor dezechilibrate, bazate pe asimetrie intre celor doua genuri.

Recent, ultimele scrieri feministe pun accent pe asumarea responsabilitatilor de catre femei in contextul schimbarilor relatiilor de gen, spre deosebire de scrierile mai timpurii axate pe inlaturarea subordonarii fata de barbati.

Feminismele sunt ideologii constructive, nu distructive. Nu se vrea ca puterea femeii sa fie peste cea a barbatului, ci se cer drepturi egale. Miscarea sexuala a femeii reprezinta o parte importanta a emanciparii femeii si este o incercare remarcabila de a iesi din traditionalism si de a pune in mod deschis, explicit, o serie de probleme privind sexualitatea feminina.

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou