Îndrăgostite şi asexuale

Sexperiente

Îndrăgostite şi asexuale

O bună prietenă mi-a făcut deunăzi o mărturisire. Mi-a spus că niciodată nu a simţit dorinţă sexuală şi tot ce-a întreprins întru senzual a fost automatic, fără tragere de inimă şi doar ca un joc de dragul partenerului.

La început a fost speriată de ce i se întâmplă, a fost la medici, la psihologi şi a hotărât că vrea să înţeleagă ce-i cu ea.

Într-o zi, navigând la întâmplare pe Internet, a dat peste un site dedicat asexualităţii, comunităţilor de persoane care nu au deloc libidou şi instincte sexuale. A intrat şi s-a recunoscut în toate acele personaje.

La următoarea şedinţă de psihoterapie şi-a înfruntat temerea de a fi diferită şi a avut o experienţă revelatoare, care i-a schimbat viaţa şi a ajutat-o să-şi regăsească echilibrul.

Mărturisirea prietenei mele a fost emoţionantă şi surprinzătoare deopotrivă. Nu mă aşteptam la atât de multă sinceritate, iar ce aflasem, mi-a zguduit un pic lumea. Cum, se poate să nu ai niciodată libidou? Să nu-ţi doreşti orgasm? Să trăieşti în afara obsesiei unei lumi hipersexualizate, care funcţionează în continuarea instinctelor? Ei bine, se poate.

Asexualitatea este un domeniu de studiu fascinant pentru posihoterapeuţi şi se pare că devine un fenomen social foarte activ. Conform ultimelor studii, 7 % din americani sunt asexuali, cei mai mulţi având în jur de 30 de ani. Explicaţiile surprinzătorului comportament sunt multe, dar niciuna  exhaustivă.

Se pare că de vină este bombardarea continuă cu mesaje şi imagini pornografice, care duce inevitabil la o tocire a instinctelor, la abuzul sexual din copilărie, la imaturizarea psihologică (provocată de hiperconsum).
 
Un singur lucru e cert: acela că mulţimile "non-libidoiste" nu fac eforturi pentru a nu avea insticte sexuale, ci aceasta este natura lor, care nu-i opreşte să iubească sau să fie buni complici afectivi. Cel puţin aşa spun specialiştii, iar mărturia prietenei mele chiar m-a convins.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou