E al meu? Al meu e oare?

Sexperiente

E al meu? Al meu e oare?

Increderea intr-o relatie este foarte importanta. Se poate intampla sa te confrunti cu o problema de incredere punand la indoiala fidelitatea partenerei sau pur si simplu sa cauti sa afli mai multe despre testul de paternitate…

In zilele noastre testul ADN este cea mai precisa metoda de determinare a gradului de rudenie.

Pornind de la denumirea testului, se pune intrebarea, de ce acest test este de "paternitate"? Raspunsul este foarte simplu: daca femeia nu a fost insarcinata prin donarea de ovule, este evident ca ea este mama. Tatal, poate fi insa, oricine, si din aceasta cauza copilul este testat cu ADN-ul tatalui si nu al mamei.
 
Testul ADN poate fi facut atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere.

Daca se alege testarea din timpul sarcinii, aceasta poate fi facuta abia din al doilea trimestru de sarcina. Procedura este invaziva pentru viitoarea mamica si presupune o serie de riscuri, printre care si cel de avort. Totusi, se considera ca aceste riscuri sunt scazute.

Daca partenerul opteaza pentru testarea dupa nastere, procedura este una foarte simpla, recoltandu-se probe de sange de la ambele parti (presupusul tata si nou-nascutul). De asemenea, pot fi folosite pentru testare: par, sperma si tesut.

Saliva poate vorbi

Testul ADN de stabilire a paternitatii poate fi facut si fara sange. Cu ajutorul unei probe de saliva se poate afla cine e tatal. E adevarat ca sunt necesare ustensile speciale pentru recoltarea probei si saliva atat de la tatal prezumtiv, cat si de la odrasla sa, eventual si de la mama copilului.

In prezent, testul ADN a devenit o metoda moderna si simpla de a stabili cu exactitate patrenitatea. Trebuie adaugat faptul ca efectuarea acestui test reprezinta o situatie delicata din punct de vedere emotional, atat pentru ambii parteneri cat si pentru familiile acestora.

Despre testele ADN de paternitate

Teste ADN permit examinarea directa a materialului genetic mostenit de o persoana de la parintii sai biologici.

Fiecare fiinta umana mosteneste materialul genetic in proportii perfect egale: 50% de la mama, respectiv 50% de la tatal biologic. Comparand profilul ADN ale unui copil cu profilul ADN al mamei se pot identifica cu precizie acea proportie de 50% de caracteristici genetice mostenite de la mama biologica. Restul caracteristicilor ADN din profilul copilului provin de la tatal biologic.

Atunci cand un barbat este testat in calitate de prezumptiv tata biologic si caracteristicile din profilul sau ADN nu corespund cu acele caracteristici paternale din profilul ADN al copilului, respectivul barbat este exclus de la paternitate. Concluzia de excludere este absoluta, de 100% .

Atunci cand un barbat este testat in calitate de prezumptiv tata biologic si caracteristicile din profilul sau ADN corespund cu acele caracteristici paternale din profilul ADN al copilului, respectivul barbat poate fi tatal biologic. O concluzie de confirmare a paternitatii se formuleaza intotdeauna prin calcularea unei probabilitati de paternitate care poate atinge valori de peste 99,9999%.

Paternitatea poate fi stabilita si pentru cazuri in care mama lipseste, testandu-se doar copilul si prezumptivul tata biologic. Probabilitatea de paternitate in aceste cazuri poate avea valori usor scazute si de aceea, pentru cresterea gradului de concludenta al rezultatelor, se recomanda si testarea mamei atunci cand acest lucru este posibil.

Nu exista restrictii de varsta pentru testare. Testele ADN de paternitate se poate efectua imediat dupa nasterea copilului. Testarea prenatala a paternitatii la cerere, desi posibila din punct de vedere tehnic nu este recomandata datorita riscului de avort pe care il implica procedeul de prelevare a probelor biologice fetale prin punctie amniotica.

In Romania, testul ADN se poate efectua in mai multe centre medicale private, contra cost.

Forum Mayra: "L-am inselat si mi-e frica sa nu-l pierd!".feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou