Dragoste sau sex?

Sexperiente

Dragoste sau sex?

Toti vorbim despre dragoste, relatii si sex. Toti ne dorim ca aceste “ingrediente” sa faca parte din viata noastra. Atunci cand ele formeaza un tot, afirmam ca suntem fericiti. Dragostea este un sentiment complex, manifestat prin afectiune puternica.

Termenul „dragoste” are ca sinonime variantele iubire (sinonim total), amor si libov (partiale). In afara de „amor”, de origine latina, toate celelalte cuvinte au fost preluate din limbile slave. In timp ce „dragoste” si „iubire” sunt intrebuintate pentru orice categorie a respectivului sentiment, ceilalti termeni vizeaza numai unele posibilitati. Astfel, „libov” poate exista numai intre parteneri romantici (termenul mai are si intelesul de comportare politicoasa), in vreme ce „amor” cuprinde acest inteles („a face dragoste” se mai poate spune „a face amor”) si pe acela de dragoste pentru arta (amorul artei). (Wikipedia)

Multi considera ca diferenta dintre dragoste si sex consta in faptul ca dragostea reprezinta ceva sublim, iar atunci cand facem dragoste ne contopim cu partenerul nostru intr-o singura fiinta, pe cand sexul are ceva animalic, iar implicarea sentimentala nu-si are locul.

A face sex se rezuma doar la act in sine, a face dragoste implica sentiment si dorinta de a tine cont si de nevoile si placerile celuilalt. Cel ce este indragostit va considera ca face dragoste, iar cel ce nu este implicat afectiv considera ca face sex.

Dragostea inseamna comunicare si sacrificiu reciproc. Sexul e un instict, adica un act fizic pe care il poate face oricine cu oricine.

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta", spunea Emanuel Swdenborg.

Cand faci dragoste nu te mai grabesti sa treci peste preludiu si nu te gandesti doar la placerea ta. Cei care sustin ca dragoste nu poti face decat cu un partener pe care il cunosti, cu care ai o relatie mai profunda, gresesc. Sunt cazuri in care partenerul de o noapte poate fi tandru si se poate preocupa mai mult de placerea ta decat o face partenerul de o viata. Sexul asa numit ocazional poate fi atractiv atat din motive psihologice, cat si din motive fizice.
 
Poate exista sex fara dragoste. Poate exista si dragoste fara sex, insa in acest caz, relatia nu poate dura. In lipsa sexului relatia devine amicitie.

Dintr-un studiu american a reiesit faptul ca sexul si iubirea sunt diferentiate de creierul uman. Sexul e sex si iubirea e iubire. Bineinteles, sa le ai pe amandoua ar fi perfect, dar pana atunci o partida buna de sex ramane doar o partida din multimea de partide… Iubirea insa este unica.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou