Deviatiile sexuale

Sexperiente

Deviatiile sexuale

Astazi ne-am gandit sa abordam un subiect mai delicat, si anume, deviatiile sexuale. Ele sunt considerate anormale si sunt interzise prin lege.

Afla mai multe despre termeni precum: pedofilie, incest sau viol.

Pedofilia


Consta in preferinta sexuala (sau fantezii reprezentand astfel de activitati) pentru copii, fie ca este vorba de baieti sau fete in general de varste prepubertara sau pubertara (in general in varsta de 13 ani sau mai mici) . Conditia este ca in decurs de cel putin 6 luni sa existe impulsuri intense, repetate si fantezii excitante sexual implicand copii.

Persoana cu pedofilie trebuie sa aiba varsta de 16 ani sau mai mult si cu cel putin 5 ani mai mare decat copilul. De obicei pedofilul alege un copil in varsta de 9 ani- pana la pubertate, copilul poate fi de sex opus (pedofilie hererosexuala, in 95% din cazuri), fie de acelasi sex (pedofile homosexuala, in 5 % din cazuri).

Cum sa va protejati copiii impotriva pedofiliei?

  • Trebuie sa-i informati , intr-un limbaj clar, simplu, ca exista adulti dezechilibrati care incearca sa aiba relatii sexuale cu copiii.
  • Trebuie sa-i invatati sa spuna "NU", sa nu tina cont de santajul sau de presiunea pe care le-ar exercita aupra lor unii pedofili.
  • Trebuie sa le recomandati sa nu se indeparteze de locurile obisnuite si sa nu se duca prin locuri pustii.
  • Trebuie sa le spuneti la ce persoane vor putea sa se refugieze, in cazul in care ar aparea probleme.

Incestul


Se refera la orice activitate sexuala dintre doua persoane strans legate si care este ilegala sau un tabu social. Tipul de activitate sexuala si natura relatiilor dintre persoane care constituie o incalcare a legii sau a traditiilor sociale variaza in functie de cultura si jurisdictie. Unele societati considera ca acesta include numai pe cei care traiesc in aceeasi casa, sau care apartin aceluiasi clan sau linie de rudenie, in timp ce alte societati includ si “rudele de sange”, iar altele includ chiar si rudele rezultate in urma adoptiilor si a casatoriilor.

Cele mai frecvente tipuri de incest raportate sunt fiica-tata. Incestul intre adulti si copii cu varsta prepubertara sau adolescenti sunt considerate o forma de abuz sexual al copiilor, fiind considerate una din formele extreme de traume din copilarie, traume care adesea sunt foarte serioase si cu probleme psihologice pe termen lung, in special in cazul incestului parental. Prevalenta este dificil de generalizat, dar cercetarile estimeaza 10-15% din totalul populatiei ca experimentand cel putin o data in viata incestul, cu cel putin 2% implicand actul sexual sau incercari de acest tip. Printre femei, cercetari efectuate de Russell (1986) si Wyatt (1985) au estimat o rata experentiala a incestului de cca. 20%.

Violul


Este vorba despre orice act de penetrare sexuala indiferent de natura lui, comis asupra altei persoane prin violenta, constrangere sau pe neasteptate. In toate situatiile, violul ii provoaca victimei traumatisme. Aceasta are tendinta sa se invinovateasca, sa taca si ezita sa faca plangere.  

Ce NU trebuie sa faci dupa un viol

  • NU trebuie sa te speli. Dovezi importante ale agresiunii si violului raman pe haine si corp, iar prin spalare vor fi sterse sau distruse.
  • NU manca/ bea  nimic, nu fuma, nu-ti pieptana parul, amana dusul pana dupa controlul medical de urgenta. Chiar daca ai facut acestea apeleaza la controlul medical de urgenta.
  • NU schimba hainele inainte de examenul medical, ia cu tine cele necesare sa te schimbi dupa examinarea medicala de urgenta.
  • Daca crezi ca ti-au fost puse droguri in bautura, colecteaza urina intr-un recipient curat si ia-l cu tine la spital.
  • Relateaza personalului medical simptomele pe care le ai pentru ca ei sa poata recolta probe.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou