Contraceptie feminina in functie de varsta

Sexperiente

Contraceptie feminina in functie de varsta

Mijloacele contraceptive nu urmaresc altceva decat sa impiedice intalnirea dintre spermatozoid si ovul sau sa determine modificari ale invelisului uterului pentru a nu fixa sarcina.

Indiferent de metoda aleasa, aceasta trebuie folosita corect si cu regularitate. Sarcina apare daca, in urma unui contact sexual, un spermatozoid eliberat prin ejaculare fecundeaza un ovul.

 

Contraceptia la adolescente si femei tinere (20-30 de ani)

Ca adolescenta sau femeie tanara incepi desigur sa te gandesti ce inseamna o relatie sexuala si ce implica ea. Inainte de a te decide sa iti incepi viata sexuala, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont, printre care cum sa previi o sarcina nedorita sau cum sa te protejezi de o boala cu transmitere sexuala. De aceea este bine sa stii ce tip de contraceptie este cel mai bun pentru tine si partenerul tau.

Exista mai multe metode de contraceptie disponibile pentru adolescente si femei tinere. Ele sunt diferite ca eficienta si siguranta contraceptiva, ca pret, ca usurinta in utilizare si ca protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Este de preferat ca la debutul vietii sexuale sa alegi sa folosesti doua tipuri de contraceptie, cum ar fi pilula anticonceptionala si prezervativul. Astfel beneficiezi de o protectie crescuta atat fata de o sarcina nedorita cat si fata de o boala cu transmitere sexuala.

 

Contraceptia la femeile intre 30-40 de ani

La o femeie peste 30 ani, contraceptia depinde de planificarea familiala, daca aceasta este incheiata sau nu, daca ai deja copii sau mai doresti copii, daca nu mai doresti copii… Pentru femeile peste 30 ani exista metode de contraceptie diferentiate pentru fiecare situatie.

Statistic, cele mai putin agreate metode de contraceptie in grupul de varsta 30-40 ani sunt: diafragma vaginala, prezervativul feminin, inelul vaginal si plasturii contraceptivi.

 

Contraceptia la femeile peste 40 ani

Femeile peste 40 ani dispun probabil de cea mai mare diversitate de optiuni contraceptive. Datorita faptului ca pilulele anticonceptionale de generatie noua contin o doza redusa de estrogeni, pilula este considerata o alternativa sigura pentru femeile slabe, sanatoase, peste 40 ani. In plus, pilula aduce si beneficii necontraceptive in acest grup de varsta: regleaza menstruatiile neregulate, controleaza valurile de caldura (bufeurile), reduce riscul fracturilor de sold datorate osteoporozei, reduce riscul de cancer ovarian, endometrial si colorectal.

Daca ai peste 40 ani, esti supraponderala sau obeza, fumezi, ai migrene periodic, suferi de hipertensiune arteriala sau diabet, atunci riscurile asociate administrarii pilulei anticonceptionale depasesc beneficiile. In aceste cazuri este recomandata alta metoda de contraceptie, cum ar fi steriletul hormonal sau mini-pilula (pilula cu progesteron).

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou