Circumcizia – motive igienice vs convingeri religioase

Sexperiente

Circumcizia – motive igienice vs convingeri religioase

Problema circumciziei este foarte controversata. Exista numerosi adepti ai acestei operatii plastice, dar exista si numerosi altii care o incrimineaza. “Capul” penisului (glandul) este acoperit de un tesut subcutanat, retractabil, numit preput. Inlaturarea acestui tesut se numeste “circumcizie”.

Obiceiul circumciziei merge inapoi in timp cu aproximativ 4000 de ani. Motivele sunt diferite incepand cu cele religioase, de igiena si terminand cu cele de ordin cosmetic. Aceasta procedura medicala are (ca orice procedura medicala) si avantaje si dezavantaje. Dar in primul rand este o hotarare ce implica intr-o masura foarte mare consideratiile personale.

Printre avantajele enumerate de adeptii circumciziei sunt incidenta scazuta a cancerului penian si a infectiilor urinare la barbatii circumcisi. De asemenea ei spun ca scade si riscul (corect spus ar fi "probabilitatea") contractarii bolilor cu transmitere sexuala si a infectiei cu HIV (virusul imunodeficientei umane). In plus, se spune ca persoanele circumcise au mai rar disfunctii sexuale, iar femeile sunt mai atrase de aspectul "natural" al penisului circumcis.

Circumcizia nu poate afecta, sub nicio forma, dimensiunile penisului. Procedura in sine consta in faptul ca se taie stratul fin de piele care acopera capul penisului. Circumcizia se face in doua cazuri. In primul caz se face din cauza igienei organelor genitale, iar in al doilea caz circumcizia constituie o parte a ceremoniei religioase.

Barbatii care isi fac circumcizie din motive igienice, sustin ca dupa operatie penisul este mai usor de spalat si de ingrijit. Conform rezultatelor statisticilor, in SUA, aproape jumatate din nou-nascuti sunt supusi circumciziei. Daca circumcizia are loc in maternitate, atunci aceasta este facuta de catre medicul chirurg deja dupa cateva ore de la nasterea copilului. La o operatie de circumcizie, se recomanda folosirea anesteziei.

Conform convingerilor religioase ale evreilor, circumcizia trebuie facuta in a opta zi de la nasterea pruncului. Musulmanii fac circumcizia la 30 ani, urmandu-l pe Ismail. Este foarte interesant faptul ca la evrei si la musulmani difera nu doar procedura de circumcizie, ci si aspecul exterior al organelor genitale. Astfel, evreii incearca sa taie foarte atent partea de sus de jur imprejur, pe cand musulmanii prefera taierea doar a partii de sus, care acopera capul penisului.

Din perspectiva barbatilor, un penis necircumcis este de preferat intrucat glandul, fiind in permanenta acoperit, isi pastreaza nivelul de sensibilitate la atingere. Pe de alta parte, mentinerea igienei organului genital necesita o mai mare atentie in aceasta situatie, intrucat secretiile care se acumuleaza intre gland si preput pot genera o serie de infectii.

Femeile gasesc sexul la fel de satisfacator atat cu un partener necircumcis, cat si cu unul care a trecut prin aceasta procedura.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou