Ceasul biologic si fertilitatea

Sexperiente

Ceasul biologic si fertilitatea

Cronobiologii (specialisti in stiinta timpului corporal, al imbatranirii) cred ca influenta ceasului biologic asupra corpului uman este extrem de puternica.

Ei considera ca exista chiar si o determinare perfecta a momentului potrivit pentru administrarea unui medicament la o ora specifica din zi sau din noapte, pentru obtinerea unor rezultate optime.

Bineinteles exista si un moment prielnic pentru sex pentru a profita de maximum de fertilitate si dorinta sexuala, productia maxima de sperma (dupa-amiaza) sau de ovulatie (miezul noptii) pentru a mari sansele conceptiei.

Expunerea la lumina (in special cea naturala) ajuta corpul sa functioneze normal. Lumina este un factor esential pentru declansarea si derularea ritmurilor biologice zilnice, importanta pentru conceptie prin regularizarea sintezei hormonilor reproductivi, regularizarea ovulatiei si a menstrei – si deci sanse mai mari pentru a concepe usor natural.

Atunci cand va treziti (la momentul potrivit) trebuie sa va expuneti unui volum mare de lumina – receptorii glandei pineale ("al treilea ochi") transmit creierului uman ca este ziua, in corp sunt eliberati hormoni de trezire prezum melatonina si cortizolul ce reseteaza bioritmurile interne.

Un studiu efectuat la Universitatea din California (studiu mai amplu al somnului) a stabilit ca lungimea unui ciclu menstrual la femei poate fi modificata prin expunerea la lumina artificala in timpul somnului. Se pare ca hormonii de declansare a ovulatiei si de maturizare a spermatozoizilor sunt in stransa legatura cu modul de functionare a ceasului biologic.

Hipno-fertilitatea este o metoda non-invaziva creata pentru femei pentru a le ajuta sa conceapa in mod natural, insa acorda sprijin si celor care apeleaza la metode alternative de conceptie (fertilizare in vitro si alte proceduri medicale).

Fertilitatea prin hipnoza ofera o serie de tratamente ce ajuta femeile sa se confunte si sa gestioneze corect frica si frustrarea, permitandu-le un mai bun control asupra organismului si un nivel ridicat de calm. Hipnoza clinica a asigura instrumentele necesare pentru a obtine relaxarea si starea necesara pentru o conceptie reusita si o sarcina sanatoasa.

Tot din medicina traditionala chineza cu ale sale procedee de optimizare a fertilitatii vine si ideea de fertilizare Yin si Yang in urma blocarii centrelor energetice si dezechilbrului energetic ce creeaza dificultati conceptiei. Prin acupunctura aceste centre energetice pot fi deblocate iar organismul este din nou reechilibrat din punct de vedere energetic – ajustarea fluxului energetic reseteaza anumite procese interne prin vigoarea redata.

Intra pe forumul Mayra sa ne scrii propria parere.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou