Cand dragostea doare

Sexperiente

Cand dragostea doare

Actul sexual ar trebui sa fie o experienta placuta, nu una dureroasa. Cu toate acestea, unele femei au dureri atunci cand fac dragoste.

In general, durerea poate aparea in doua puncte: in vagin si in interiorul pelvisului.

Durerile vaginale


Un vagin stramt poate face ca penetrarea sa fie foarte inconfortabila, daca nu chiar imposibila uneori. Cauza poate fi o problema anatomica, cum ar fi un himen ingrosat, o sutura prost facuta dupa o nastere, dar de obicei, este vorba de o problema psihologica . Pentru un act sexual confortabil, este importanta o buna lubrifiere, produsa de glandele aflate la intrarea in vagin. Unele femei se lubrifiaza foarte usor (mai ales la inceputul relatiei), dar cele mai multe au nevoie de de preludiu. Uneori, un gel lubrifiant cumparat din comert poate fi bun pentru stimularea secretiei de liubrifiant a femeii. Vaginul poate fi sensibili in timpul unei partide si dupa aceea, daca peretii vaginali sunt inflamati. De obicei, de vina sunt infectiile gen candida sau trichomonas, alergiile la sapunuri parfumate sau spumantul de baie si uneori chiar si cauciucul din care sunt confectionate prezervativele.

 

Durerile pelvine


Una din sapte femei sufera de dureri cronice pelvine iar cauza este, de multe ori, un mister. Durerea pelvina afecteaza zonele abdomenului inferior si pelvisului. Poate aparea la fiecare ciclu menstrual sau poate fi prezenta tot timpul.

Durerea din interiorul pelvisului poate aparea in anumite pozitii, mai ales la penetrarea mai adanca sau in cazul unui partener bine dotat. Senzatia de disconfort poate aparea daca, in timpul actului partenerul tau atinge cervixul. Cand se intampla acest lucru, incearca sa schimbi pozitia si sa controlezi cat de adanc se face penetrarea. Daca durerea persista, roaga-l sa se opreasca. Durerea este un semn ca exista o problema care trebuie identificata. posibilele cauze sunt: inflamarea pelvisului sau endometrioza. adesea pot fi si alte cauze: tesuturile cicatriciale (dupa operatii), fibroamele, afectiunile vezicii urinare sau ale intestinelor sau chisturile ovariene.


 

De retinut!


Mergi la medic, acesta va stii ce investigatii medicale sunt indicate pentru a pune un diagnostic si a recomanda un tratament. 

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou