5 situatii in care e mai bine te abtii de la sex

Sexperiente

5 situatii in care e mai bine te abtii de la sex

Exista anuite momente, in care e indicat sa te abtii de la actul sexual. Pot fi momente problematice din motive fiziologice sau de sanatate. Noi iti prezentam 5 cazuri in care abstinenta este cea mai buna alegere.

1. Inaintea unui test Papanicolau

Testul Papanicolau sau frotiul Papanicolau este un examen ginecologic de rutina, ce consta in obtinerea unui frotiu (o lama care contine celule din biopsia cervicala, supuse unei coloratii specifice si apoi vizionate la microscop) din celulele colului uterin biopsiate in prealabil. Acest test are ca scop identificarea din timp a cancerului de col uterin. Deci, chiar daca sperma nu va afecta rezultatul testului Papanicolau, folosirea prezervativelor sau a lubrifiantilor ar putea fi „problematica”. De aceea, ar trebui sa te abtii de la sex cu 24 de ore inainte de efectuarea testului.

2. Prea repede dupa ce nasti

Desi doctorii spun ca poti sa-ti reiei viata sexuala cand te simti pregatita, dupa nastere, este important sa nu grabesti lucrurile. Poate fi o saptamana sau o luna pana iti va reveni dorinta de sex. Acest lucru se intampla in principal din cauza oboselii, dar si corpul tau trebuie sa se „refaca”, mai ales daca ai nascut prin cezariana.

3. Daca sangerezi adesea in timpul sexului

Sangerarea in timpul sau dupa actul sexual se poate datora mai multor cauze, de la o pilula anticonceptionala pe care ai uitat sa o iei, la o boala cu transmitere sexuala sau o eroziune a cervixului. Toate acestea se pot „repara” cu usurinta, dar pentru asta trebuie sa te abtii de la sex pana cand te va vedea un doctor. Nu ai vrea sa ignori o boala venerica sau, daca este vorba de o „pilula uitata”, sa ai o sarcina nedorita. S-ar putea chiar sa fie din cauza ca erai prea “uscata” sau incordata in timpul partidei sexuale, caz in care un lubrifiant pe baza de apa ar putea ajuta.

4. Daca suferi de anumite boli cardiovasculare

Actul sexual poate creste ritmul cardiac la 100 – 150 batai/ minut, tensiunea arteriala cu 2-3 mm sau poate agrava anumite boli cardiovasculare. Daca bolnavul prezinta insuficienta respiratorie, decompensare accentuata sau a suferit unul sau mai multe infarcte, actul sexual prezinta riscuri. Medicii avertizeaza ca daca in timpul actului sexual apar dureri in zona inimii sau toracelui, stari de slabiciune, hipotensiune, paloare sau colorarea pielii in cenusiu, tegumente umede si reci, se impune urgent repausul si apelarea unui serviciu medical de urgenta. Doctorii spun ca in cazul barbatilor cu probleme coronariene, durata actului sexual nu trebuie sa depaseasca 20 de minute atunci cand starea bolnavului este foarte buna si in niciun caz mai mult de 10 minute cand boala este manifesta

5. Daca suferi de migrene

Activitatea sexuala, in special orgasmul, poate declansa aparitia migrenei, care se resimte initial ca o durere surda la nivelul capului, ce se agraveaza pe masura ce excitarea creste. Cefaleea este, in acest caz, efectul contractarii musculaturii capului si gatului din timpul actului sexual. Sau, mai des, anumite persoane pot resimti o durere de cap brusca si severa chiar inainte de orgasm. Acest tip de durere poate fi, de asemenea, provocat de un accident vascular sau de o sangerare in interiorul creierului. Aproximativ 1% dintre oameni vor experimenta acest tip de durere la un moment dat, de-a lungul vietii.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou