5 probleme care ne afecteaza libidoul

Sexperiente

5 probleme care ne afecteaza libidoul

De la factorii fiziologici la cei psihologici, exista o multime de factori care ne ingreuneaza viata sexuala. Iata-i pe cei mai frecventi.

1. Medicamentele

Libidoul poate avea de suferit in cazul in care iei medicamente antidepresive, antihistaminice (pentru tratamentul alergiilor) sau antihipertensive. Acestea inhiba regiunile din creier care controleaza apetitul sexual. Si anticonceptionalele au acest efect secundar la femei. Ele deregleaza secretia hormonilor sexuali care influenteaza libidoul. Acest efect poate persista si in primele doua-trei luni de la incetarea administrarii anticonceptionalelor, potrivit specialistilor. Acelasi efect il au si chimioterapia sau tratamentul antiviral pentru HIV.

2. Depresia

Daca esti in mod constant depresiva, nu e de mirare ca viata sexuala nu merge bine. In general, persoanele deprimate incearca o paleta larga de sentimente, adesea acestea influentand si capacitatea fizica de a duce la bun sfarsit anumite sarcini cotidiene. O persoana deprimata este caracterizata prin anhedonie (lipsa oricarei placeri), este incapabila sa reactioneze la stimuli placuti si are permanent sentimente de vina, autoculpabilizandu-se constant. Trebuie sa fii constienta de faptul ca atat depresia, cat si administrarea antidepresivelor pot afecta libidoul.

3. Lipsa somnului

Insomnia are efecte extrem de neplacute asupra organismului, iar unul dintre ele este si scaderea libidoului. Exista o legatura directa intre insomnie si activitatea sexuala. Cercetatorii cred ca lipsa somnului poate declansa productia de cortizol, numit si hormonul stresului, care joaca un rol major in reducerea nivelului de testosteron. Atat femeile, cat si barbatii care nu dorm destul au un libidou scazut si nu au destula energie pentru a se mai bucura de placerile vietii in cuplu.

4. Bolile ascunse

Apetitul sexual se poate diminua din cauza unor boli nedepistate si/sau netratate corespunzator. Anemia, problemele endocrine (dezechilibrul hormonului testosteron in cazul barbatilor si al hormonului estrogen in cazul femeilor), diabetul sau afectiunile cardiace au deseori ca efect scaderea libidoului. Bolile ginecologice care dau simptome neplacute in timpul contactului sexual, precum durerea sau usturimea, au aceeasi consecinta asupra vietii sexuale. Prin tratarea afectiunii de care suferi vei putea regla si apetitul sexual.

5. Neintelegerile in cuplu

Diverse neintelegeri in cuplu, cum ar fi lipsa de incredere sau comunicare, pot actiona ca obstacol major in calea unei partide de sex. Femeile, in special, sunt foarte conectate la laturile lor emotionale in momentele de intimitate sexuala. Prin urmare, este vitala rezolvarea tuturor conflictelor nerezolvate pentru a-ti pilota viata sexuala in directia cea buna. Pentru aceasta, poti apela chiar si la consilierea profesionala, daca simti ca singura nu mai poti sa te descurci.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou