Orgasmul, ca scop final

Tips and tricks

Orgasmul, ca scop final

Atingerea orgasmului pare scopul suprem cand facem amor. Dar pentru acest final fericit trebuie sa nu uitam de partile-cheie ale corpului nostru. La femei, atingerea placerii supreme in timpul actului sexual poate fi controlata prin stimularea zonelor erogene.

Orgasmul este perceput de fiecare dintre noi in feluri diferite. Multi au o respiratie mai intensa, majoritatea striga, altii suspina satisfacuti sau tremutra usor. Zgomotele pe care le scoatem in timpul orgasmului vin ca o bucurie a realizarii unui lucru pe care il doream de mult timp.

Diferentele dintre barbati si femei tin de reactiile motrice: in timp ce multi barbati scot tot felul de sunete de placere, noi, femeile, incepem sa plangem, ne incolacim sau ramanem incremenite intr-o anumita pozitie cand avem orgasm. Insa totul este foarte natural.

Totul porneste de la creier. Actul de a zambi, de exemplu, adica, de fapt, curbarea buzelor in sus – permite creierului sa stie ca esti fericita, ceea ce declanseaza secretia de serotonina, un hormon care te va face sa fii si mai fericita.

Acelasi lucru se aplica si cand vine vorba de orgasm: cu cat creierul poate recunoaste mai multe semnale ale orgasmului pe cale sa se produca, cu atat ii va fi mai usor sa declanseze reactia orgasmica. Concentrati-va asupra lucrurilor care va apropie in mod natural de orgasm.

Orgasmul este mai mult decat un reflex. Desi incorporeaza componente reflexe senzori-motorii, el include perceptia, care nu este in mod necesar o componenta a adevaratelor reflexe. Orgasmul poate fi declansat de un numar de stimuli fizici si mentali, fara a fi nevoie de o stimulare genitala directa.

Orgasmul feminin depinde de mai multi factori, printre care: distresul marital si interpersonal, distresul psihologic, tulburarile psihiatrice, utilizarea antidepresivelor (mai ales a inhibitorilor selectivi ai receptarii serotomiei), varsta, educatia, clasa sociala si religia.

Conform unor studii, 87 % dintre femeile care sunt absolvente de facultate au orgasm in timpul masturbarii, comparativ cu 42 % dintre femeile cu studii liceale. Nu pare sa existe vreo legatura intre nivelul de educatie si capacitatea de a ajunge la orgasm cu partenerul. Intre orgasm si religiozitatea crescuta exista o relatie negativa, respectiv 79% din femeile religioase nu ajung sau ajung greu la orgasm.

Orgasmul nu garanteaza calitatea si intensitatea actului sexual. Pentru sexologi, aceasta cursa a orgasmului impiedica exprimarea deplina a relatiilor sexuale. Cei care isi fixeaza un scop final in materie de sexualitate risca sa treaca pe langa adevarata placere. In concluzie, traieste-ti orgasmul fara sa stai prea mult pe ganduri.

Forum Mayra: “Orgasmul“.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou