5 lucruri despre bisexualitatea psihica

Sexperiente

5 lucruri despre bisexualitatea psihica

Orientarea sexuala este o componenta a comportamentului sexual uman si e caracterizata de atractia sexuala constanta, alaturi de implicarea emotionala si afectiva, fata de indivizi de un anume gen (feminin sau masculin).

Pe langa orientarea sexuala, sexualitatea unui individ mai e caracterizata si de sexul sau biologic ori genetic (feminin sau masculin), de identitatea sa sexuala (adica de felul in care el insusi se percepe, ca fiind femeie ori barbat) si de modalitatea in care se desfasoara relatiile sale sociale. Bisexualitatea inseamna atractia emotionala, afectiva si sexuala a unui individ fata de persoane apartinand ambelor sexe.

Asta nu inseamna ca un bisexual face parte din mai multe relatii in acelasi timp ci ca el are capacitatea de a avea o relatie foarte buna, completa, atat cu un barbat cat si cu o femeie.

Freud sustinea in scrierile sale ca totii oamenii se nasc bisexuali pana cand societatea ii forteaza sa faca o alegere. In ziua de azi, din ce in ce mai multi cercetatori ii sustin ideea, axandu-se pe faptul ca bisexualitatea devine o noua orientare sexuala.

Bisexualitatea este atat fizica, cat si psihica, insa de multe ori ramane doar la stadiul de idee.

Iata cateva lucruri bune de stiut:

1. Bisexualitatea psihica consta in a te identifica si a incorpora trasaturi ale unor persoane de ambele sexe din jurul tau. Copilul se identifica in acelasi timp si cu persoanele masculine, si cu cele feminine, si cu tata, si cu mama, si cu barbati, si cu femei, si cu partea feminina si cu partea masculina a tatalui, si cu partea masculina, si cu partea feminina a mamei. Cand un barbat isi da deodata seama ca “vorbeste ca mama”, nu-si pune la indoiala nici orientarea, nici identitatea sexuala; la fel se intampla si cu o femeie care descopera care are aceleasi trasaturi de caracter ca tatal ei.

2. Bisexualitatea psihica incorporeaza, mai mult sau mai putin armonios, fragmente de femeie si fragmente de barbat, pornind de la miscari active si pasive care construiesc psihismul. Si paradoxal este ca e vorba in acelasi timp de integrare si de excludere.

Suprapunand masculinul si activul, femininul si pasivul, micutul om va invata putin cate putin sa respinga femininul si sa se indrepte catre masculin. Si sa nu aiba incredere in pasivitate, chiar daca ar fi nevoit sa-si faureasca armura ca sa se apere. Chiar daca pentru asta pierde contactul cu propriul corp si propria senzorialitate.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou