5 lucruri de care sa tii seama pentru a evita o sarcina

Sexperiente

5 lucruri de care sa tii seama pentru a evita o sarcina

Primul semn de sarcina este considerat lipsa menstruatiei. Dar intarzierea menstruatiei nu este intotdeauna un “diagnostic” de sarcina fiindca uneori menstruatia poate sa intarzie si din alte cauze decat o sarcina. De aceea cel mai sigur raspuns la intrebarea “Am ramas insarcinata?” ti-l poate da numai un test de sarcina.

Toate testele biochimice de sarcina se bazeaza pe detectarea, in urina sau sange, a prezentei unei proteine (HCG – human chorionic gonadotropin) produsa de placenta sau precursorii sai. HCG poate fi detectata in urina si in serul matern din momentul implantarii.

Concentratiile cresc in primele 8 – 10 saptamani de sarcina. HCG se poate detecta incepand cu (aproximativ) ziua a saptea de la fecundare. Dar pentru a evita reactiile fals negative, cel mai sigur rezultat este dat de un test care este facut dupa cel putin doua saptamani de la contactul sexual posibil fertilizant.

Femeia poate ramane insarcinata chiar daca este virgina, chiar daca nu are orgasm, chiar daca actul sexual se face in picioare, chiar daca se face in cada, chiar daca se face sub dus … riscul de sarcina este zero numai in cazul in care unul dintre cei doi parteneri este infertil.

Daca vrei sa eviti o sarcina tine seama de faptul ca:

1. Una dintre consecintele unei prime relatii sexuale este sarcina nedorita. Este suficient un singur raport sexual pentru a ramane insarcinata. Asadar, prudenta! Natura permite majoritatii barbatilor si femeilor sa conceapa copii destul de repede.

2. La fiecare ejaculare, barbatul elibereaza in jur de 250 de milioane de spermatozoizi. Daca ei sunt eliberati in vagin, ceea ce se intampla in cazul raporturilor sexuale cu penetrare, ei gasesc destul de repede colul uterin. Uterul face parte din organele genitale ale femeii. Este un buzunar asezat dincolo de bazin, in mijlocul bazinului mic. Acest muschi lung de 8-10 cm, se lungeste si mai mult atunci cand femeia este insarcinata. In uter se dezvolta embrionul, iar, mai apoi, fatul.

3. Daca ar putea fi cunoscute data si ora la care o fata risca sa ramana insarcinata, ar fi suficient sa nu faci dragoste in acel moment pentru a evita fecundarea. Insa, in lipsa unei astfel de certitudini, trebuie sa fiti vigilent (a) si sa va protejati tot timpul. Desigur, ovulatia se situeaza, in principiu, cu 13 pana la 15 zile inainte de urmatorul ciclu menstrual. Data ovulatiei in raport cu ciclul precedent insa este variabila, mai ales la tinerele fete.

4. Ciclul menstrual nu este reglat asemenea unui orologiu; el poate dura 27 de zile in prima luna, 32 in luna urmatoare, apoi 24 de zile in luna de dupa. Asadar, chiar daca o femeie nu e cu adevarat fertila decat un anumit numar redus de zile pe luna, este cvasi imposibil ca aceasta perioada sa fie prevazuta cu exactitate.

5. Perioada in timpul careia ovulul este fecundabil este foarte scurta: doar cateva ore. In schimb, spermatozoizii pot trai in corpul femeii mai multe zile, astfel incat, daca ovulatia se produce in a 12-a zi a lunii si femeia a facut dragoste in ziua a 9-a, un spermatozoid poate, totusi, foarte bine, sa fecundeze ovulul. Este insa dificil sa fii foarte precis asupra momentului si duratei perioadei fecunde. Acesta e motivul pentru care unele cupluri care isi doresc copil asteapta luni in sir pana cand femeia ramane gravida. Si tot acesta este si lucrul care complica atat de mult contraceptia.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou