5 idei preconcepute cand vine vorba de sex protejat

Sexperiente

5 idei preconcepute cand vine vorba de sex protejat

Uneori, motivul pentru care nu te protejezi, in viata sexuala, este neintelegerea sau necunoasterea pericolelor. Iata cateva idei preconcepute cand vine vorba despre sex protejat:

1. “Partenerul meu este inteligent, cinstit. Nu pare a fi genul care se culca cu cine apuca, fara sa tina seama de riscuri. Nu ar fi posibil sa aiba o boala cu transmitere sexuala.”

Si realitatea : chiar daca nu se culca cu cine apuca, o persoana poate avea o boala cu transmitere sexuala. 25 % dintre tinerii activi sexual au o boala cu transmitere sexuala. Si cei mai multi dintre ei sunt si inteligenti si cinstiti …

2. “A sta de vorba cu partenerul inainte de a face sex cu el, te poate feri de o boala cu transmitere sexuala.”

Si realitatea : unele dintre bolile cu transmitere sexuala nu prezinta simptome clare. Exista riscul ca cineva sa fi fost infectat fara sa fie constient de acest lucru. Cu cat este mai mare numarul de parteneri sexuali avut, cu atat mai mare este probabilitatea de infectare. A sta de vorba cu pertenerul tau nu este chiar inutil dar nu poti fi sigur decat in urma unor analize medicale complete si serioase. Iti poate fi de folos sa afli trecutul sexual al partenerului tau, dar simpla cunoastere a acestuia nu te va proteja de o infectie cu transmitere sexuala.

3. “Nu este necesara protectia fiindca ne suntem fideli unul altuia.”

Si realitatea : cele mai multe dintre relatiile tinerilor sunt monogame. De fapt exista o trecere de la o relatie, bazata pe fidelitate reciproca, la alta relatie, bazata pe fidelitate reciproca. Multi tineri nu doresc si nu se gandesc sa-si schimbe partenerul in viitor si de aceea nu tin seama de protejarea in relatiile sexuale prezente. Dar despartiri au loc (si inca destul de des) si, privind in timp, tinerii sunt antrenati intr-o serie de relatii sexuale in care, de fiecare data, au avut un singur partener.

4. “Atat timp cat sunt intr-o relatie stabila cu partenerul meu si iau pastille anticonceptionale, sunt protejata de orice probleme.”

Si realitatea : este o gresala des intalnita ca, in cuplurile in care femeia ia anticonceptionale orale, sa se renunte la folosirea prezervativului. Multe dintre femeile infectate cu HIV – virusul imunodeficientei umane, pe cale sexuala, nu au folosit prezervativul fiindca erau intr-o relatie stabila, de lunga durata, cu un partener care nu stia ca este HIV pozitiv. Si acelasi lucru se poate intampla si in cazul celorlalte boli cu transmitere sexuala.

5. “Prezervativul ne creeaza disconfort”

Prezervativul este cea mai simpla si utilizata metoda contraceptiva din lume. Insa este bine de stiut ca exista tipuri de prezervative pe marimi, culori, arome si alte “dotari” care le fac din ce in ce mai performante, rezistente si usor de folosit.

Statisticile arata ca atunci cand sunt pusi in situatie, barbatii aleg in cele mai multe cazuri pachetele de prezervative inscriptionate cu “large”, adica de dimensiuni mari, indiferent de dimensiunea propriului penis. De jena sau din dorinta de a epata, ei omit un detaliu esential: daca prezervativul nu se potriveste, nu se fixeaza perfect pe suprafata penisului, iar placerea va fi inlocuita cu disconfort.

Din acest motiv, spun specialistii, renunta la a le mai folosi facilitand astfel transmiterea BTS.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou