5 efecte negative ale alcoolului asupra vietii sexuale

Sexperiente

5 efecte negative ale alcoolului asupra vietii sexuale

Alcoolul este considerat un afrodisiac de incredere. Consumat cu masura, el poate declansa atractia erotica intre doua persoane, incitandu-le sexual. Pofta si nerabdarea sunt amplificate, pasiunea dintre cei doi atinge cote maxime, iar actul sexual se poate transforma intr-o experienta inedita. Placerea este mai intensa, iar raspunsul la stimuli nu se lasa deloc asteptat. Pentru o aventura exploziva, alcoolul poate juca rolul principal in preludiu.

Consumul moderat de alcool (unul sau doua pahare pe zi) ar putea fi benefic pentru sanatate: reduce riscul declansarii bolilor de inima si chiar al aparitiei disfunctiilor erectile.

Insa, consumul exagerat de alcool poate duce la probleme serioase si in ceea ce priveste viata sexuala.

Un studiu prezinta cele mai frecvente probleme produse de consumul excesiv de alcool. Acestea sunt:

1. Intretinerea relatiilor sexuale neprotejate cu un partener de viata sau cu persoanele necunoscute, ceea ce poate duce la contactarea unei boli cu transmitere sexuala (BTS), infectii sau chiar sarcini nedorite.

2. Alcoolul afecteaza viata intrauterina a fatului, putand cauza malformatii congenitale grave ale acestuia, sau chiar avortul spontan.

3. Consumat in cantitati mari si pentru perioade lungi de timp, alcoolul poate provoca impotenta sau disfunctii erectile, sau pierderea permanenta a apetitului sexual.

4. La fel ca in cazul barbatilor, studiile realizate au relevat faptul ca alcoolul constituie o posibila cauza a scaderii apetitului sexual si la femei.

Multi oameni care sunt dependenti de alcool isi pierd interesul pentru sex. Nu se poate spune cu exactitate daca, consumul excesiv de alcool poate cauza probleme sexuale feminine dar se considera ca in unele cazuri un libidou scazut este efectul consumului exagerat de alcool.

5. In cazul barbatilor, mai mult de 3 pahare afecteaza grav erectia. Barbatul risca sa aiba o disfunctie si chiar sa nu ajunga la orgasm. Se poate observa si posibilitatea unei anejaculari (lipsa ejacularii).

La femei, alcoolul are un efect de relaxare a muschilor, care uneori poate merge la extreme. Poate aparea si aici lipsa totala a orgasmului din cauza senzatiei de amortire.

In concluzie, atat timp cat ne rezumam la cantitati moderate de alcool, acesta poate fi un factor dezinhibator ideal pentru socializarea interumana, precum si pentru alungarea hibelor legate de consumarea actului sexual. In momentul in care trecem insa in extrema cealalta, efectele pot fi de cele mai multe ori ireversibile asupra organismului uman.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou