4 statistici despre disfunctia erectila, inamicul relatiei voastre

Sexperiente

4 statistici despre disfunctia erectila, inamicul relatiei voastre

Adevarul este ca, pentru barbati, o astfel de problema este covarsitoare mai ales pe plan psihic, cauzand depresie, anxietate, si, nu de putine ori, refugiu in consumul de alcool, tutun sau chiar droguri. In aceste conditii, prima masura este consultarea unui specialist – sexolog sau psiholog (daca episoadele sunt izolate), urolog sau internist (daca situatia persista).

Prin disfunctie erectila, intelegem incapacitatea persistenta sau repetata a barbatului de a obtine sau de a mentine o erectie adecvata unui raport sexual satisfacator. Aceasta disfunctie poate fi prezenta de la prima incercare a actului sexual sau sa apara dupa o perioada de functionare normala.

Sintetizand datele statistice inregistrate pana in prezent, pe toate meridianele Globului, s-a constatat un fapt destul de alarmant: problema se manifesta la 40% dintre barbatii aflati in jurul varstei de 40 de ani, procentul majorandu-se la peste 70% la cei trecuti de 70 de ani.

18%

Dintre respondentii unui chestionar clasic privind sanatatea aparatului reproducator si performantele sexuale recunosc, in general, ca sufera de disfunctie erectila, un fapt mai grav fiind acela ca numai 6% se prezinta ulterior la un specialist si urmeaza terapia adecvata.

1.300.000

Dintre barbatii peste 35 de ani din tara noastra se confrunta cu disfunctie erectila, in diferite stadii. Asta ar insemna cam un sfert dintre concetatenii cu astfel de varste, aproape toti admitand ca fumeaza sau ca au o maladie asociata.

69%

Dintre cei 204 studenti de la Universitatea din Arkansas (SUA) care au acceptat sa dea curs unui sondaj autoapreciau peste medie randamentul lor sexual. Insa de-abia urmatoarea constatare este cu adevarat demna de subliniat: toti acestia erau exact cei care practicau exercitii fizice de patru-cinci ori pe saptamana. In plus, s-a consemnat ca sportivii se percep pe sine ca fiind mai atragatori, mai senzuali decat sedentarii. Dr. Tina M. Penhollow, initiatoarea cercetarii, a conchis: “Miscarea facuta consecvent este benefica si pentru ca poate intarzia declinul sexual care apare o data cu inaintarea in varsta!”.

400.000

De americani se prezinta, in medie, anual, la expertii in sexologie acuzand disfunctii erectile. Un studiu intreprins prin 1985 a aratat ca 30.000 de barbati din SUA au fost internati in acel an pentru rezolvarea unor astfel “pene” sexuale, terapiile necesitand in jur de 150.000.000 de dolari. Impresionanta suma nu include costurile indirecte. Daca ar fi fost cuantificate, ar fi rezultat ca, pentru tratamentul acestei probleme aparent minore, dar cu un impact major asupra calitatii vietii, se cheltuie cu adevarat foarte mult…

De multe ori, disfunctiile erectile sunt asociate cu o serie de alte afectiuni cum ar fi diabetul, hipertensiunea arteriala si pot avea un debut insidios. Problemele de sexualitate sunt mult mai frecvente decat sunt recunoscute.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou