3 mituri despre bolilele cu transmitere sexuala

Sexperiente

3 mituri despre bolilele cu transmitere sexuala

Din momentul in care devenim activi din punct de vedere sexual, fiecare dintre noi trebuie sa constientizeze riscul contactarii unei boli cu transmitere sexuala (BTS).

Aceasta problema devine cu atat mai delicata cu cat chiar si in prezent putem intalni inca idei preconcepute legate de modalitatea de transmitere a BTS.

Mituri false legate de BTS

Iata cateva dintre miturile false legate de BTS si modul acestora de manifestare:

1. Statistic vorbind una dintre cele mai des intalnite idei preconcepute legate de BTS este aceea ca numai persoanele cu un trai dezorganizat pot fi infestate. Nimic mai gresit! Singurele persoane 100% protejate de riscul de a contacta boli cu transmitere sexuala sunt cele care nu intretin contact sexual de nici un fel.

Daca sunteti insa activi din acest punct de vedere este foarte important sa folositi un prezervativ la fiecare contact sexual, indiferent de natura aceastuia (normal, oral sau anal). Mai mult decat atat, este foarte important sa contientizati faptul ca prezervativul este singurul mod de contraceptie care va poate apara si de infectarea cu una dintre formele de BTS.

2. Unul dintre cele mai des intalnite motive invocate in cazul contactarii unei boli cu transmitere sexuala este acela al absentei simptomelor. Din pacate multe persoane considera ca daca partenerul nu prezinta semne sau simptome ale unei BTS, inseamna ca acesta este perfect sanatos. Mai mult decat atat, exista situatii cand nici macar partenerul tau nu constientizeaza faptul ca a contactat anterior una dintre aceste afectiuni.

Explicatia consta in faptul ca simptomatologia multora dintre bolile cu transmitere sexuala, precum chlamydia, herpes genital, sifilis sau HIV, poate ramane ani de-a randul in stadiu latent. Uneori chiar si medicii specialisti pot intampina dificultati in privinta diagnosticarii acestor conditii medicale, recurgand de cele mai multe ori la teste mai complexe, precum analize ale sangelui, sau ale secretiilor vaginale.

Pentru a fi siguri de sanatatea ta este recomadata efectuarea unui examen fizic periodic, indiferent daca prezinti sau nu simptomele unei boli cu transmitere sexuala.

 

3. O alta greseala des intalnita, de data aceasta in randul celor care au contactat una dintre formele BTS, este convingerea ca boala nu poate recidiva sau ca nu poate fi re-contactata.

Adevarul este ca unii virusi precum herpes simplex II sau HIV raman in organismul tau pe viata, in vreme ce altii precum gonoreea sau chlamydia pot fi tratate. In ambele cazuri insa exista riscul sa fi din nou infestat in cazul contactului sexual neprotejat cu un partener bolnav.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou