3 diferente sexuale legate de dorinta

Sexperiente

3 diferente sexuale legate de dorinta

Formele de dorinta sexuala se manifesta diferit la femei si la barbati, iar modul de exteriorizare are efecte serioase asupra intelegerii in cuplu.

Iata cateva diferente:

1. Dorinta influentata de hormoni

Hormonul dorintei este testosteronul, atat la femei cat si la barbati. El este produs de glandele suprarenale si de testicule, la barbati, si de ovare, la femei. Nivelul de testosteron al femeilor este mult mai scazut decat cel al barbatilor, de aici explicatia apetitului sexual mai ridicat la barbati. In acelasi timp, corpul femeii este mai sensibil la testosteron decat cel al barbatului si astfel diferenta este compensata.

Fluctuatia hormonala, mai ales in timpul menstruatiei, influenteaza intensitatea dorintei sexuale feminine. In zilele care preceda ovulatia, libidoul nostru ajunge la apogeu. Acest lucru nu este valabil daca iei anticonceptionale. Dimpotriva, dupa nastere, secretam prolactina, un hormon anti-dorinta.

2. Dorinta si factorii psihologici

Educatia, cultura, interdictiile sociale si religioase mostenite de secole exercita inca o presiune morala considerabila asupra femeilor care isi exprima dorinta sexuala mai putin voluntar decat barbatii. Acest lucru poate explica de ce barbatii disociaza mult mai usor dorinta sexuala de sentimente. Ei pot avea chef sa faca sex cu o anumita persoana pe care nu o iubesc. In acelasi timp, cu cat sunt mai atasati de o femeie, cu atat dorinta lor de a face dragoste cu ea devine mai intensa.

De altfel, dorinta barbatilor este mai curand pulsionala, adica vine din interior, in timp ce dorinta femeilor este mai curand provocata de cheful si excitatia celuilalt, de un mediu favorabil, de relaxara propice dragostei.

3. Varsta si dorinta sexuala

La barbati, dorinta sexuala apare la pubertate, fiind ridicata pana la varsta de 50 de ani. Odata cu varsta barbatii incep andropauza, o diminuare a testosteronului care antreneaza libidoul. Daca la femei dorinta sexuala apare mai tarziu, ea creste in timp si mai ales odata cu experienta. Maturitatea sexuala a femeilor se situeaza in jurul varstei de 30 de ani. Ajunse la menopauza, femeile cunosc o diminuare a dorintei sexuale, dar cum intervine si factorul psihologic, nu se poate vorbi de disparitia ei. Femeile au acum mai mult timp decat oricand sa se gandeasca la ele si la corpul lor si acorda mai multa atentie vietii lor sexuale. Aceasta perioada a vietii unei femei marcheaza adesea renasterea dorintei.

In urma analizarii mai multor serii de chestionare si sondaje de opinie, specialistii au ajuns la urmatoarea concluzie: barbatii, comparativ cu femeile, doresc mai mult sex la inceputul relatiei, la mijlocul ei si…multi ani dupa, iar libidoul femeilor este mult mai influentat de factorii sociali si culturali ai mediului din care provin.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou