3 cauze ale nimfomaniei

Sexperiente

3 cauze ale nimfomaniei

Nimfomania este o disfunctie sexuala feminina, de natura mentala, manifestata printr-o insatisfactie sexuala continua si o permanenta frustrare, cunoscuta in termeni medicali si ca hipersexualitate sau erotomania.

Discrepantele de comunicare in plan intim au dus la deteriorarea sensului anumitor cuvinte care vin din sfera patologicului. De exemplu, termenul de nimfomanie s-a deteriorat fata de conotatia initiala, fiind adesea folosit in mod gresit, cu referire la adresa partenerului, care isi doreste o viata sexuala mai activa decat celalalt, pentru un partener care are un comportament sexual mai indraznet decat celalalt sau pentru o femeie care are mai mai mult de un partener sau care schimba partenerii mai repede.

Nimfomania veritabila, din punct de vedere medical, se caracterizeaza printr-o profunda insatisfactie sexuala, o frustrare permanenta si o cautare a partidei de sex perfecte.

Despre nimfomanie s-a vorbit chiar si in salile de judecata, cand avocatii apararii au prezentat victimele unui viol ca fiind persoane cu comportament deviant ce urmareau indirect sa fie agresate sexual sau isi doreau atat de mult actul sexual incat il provocau.

Pana in prezent cauza exacta a acestei disfunctii sexuale nu a putut fi stabilita cu exactitate, insa medicii specialisti pun aceasta manifestare pe seama unor factori precum:

1. Androgenii

Acestia sunt hormoni sexuali regasiti atat in organismele femeiesti cat si in cele barbatesti, care joaca un rol vital in dezvoltarea si manifestarea apetitului sexual. Cu toate ca specialistii in domeniu suspecteaza androgenii ca fiind o posibila cauza a nimfomaniei inca nu s-a putut stabili cu exactitate modul in care acestia infleunteaza manifestarea acestei disfunctii.

2. Anomalii ale creierului

De cele mai multe ori anomaliile inregistrate la nivelul creierului apar ca urmare a unei boli sau conditii medicale ce rezulta in lezarea unei parti a creierului. In acest sens, boli precum epilepsia, scleroza multipla sau dementa au fost asociate cu nimfomania.

3. Substantele naturale produse de creier

Specialistii considera ca substantele naturale produse la nivelul creierului, precum dopamina, serotonina si norepinefrina joaca un rol esential in manifestarea dorintelor sexuale si, prin urmare constitue o posibila cauza a nimfomaniei.

Indiferent care sunt factorii care duc manifestarea nimfomaniei, este foarte important sa constientizati faptul ca aceasta disfunctie de ordin sexual poate duce la probleme precum stari de anxietate, depresie, singuratate si stres si prin urmare este bine sa apelati la personal de specialitate in vederea tratarii acestei disfunctii.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou