3 bariere mentale in calea sexului

Sexperiente

3 bariere mentale in calea sexului

Problemele de libido pot fi atat fizice, cat si psihice. Alcoolismul, obezitatea si anemia sunt factorii fizici, cei mai importanti, responsabili pentru scaderea libidoului.

De asemenea, mai sunt si anumite tumori ale glandei pituitare ce determina cresterea prolactinei si astfel, scaderea libidoului. Unele medicamente prescrise, in special antidepresivele, scad nivelul hormonilor de testosteron, de care au nevoie ambele sexe pentru a-si mentine o viata sexuala activa.

Factorii de natura psihologica ce influenteaza libidoul includ depresia si stresul. Oricine se confrunta cu lipsa dorintei sexuale ar trebui sa ia mai intai acesti factori in considerare.

Nu exista niciun remediu magic pentru un libidou scazut. Desi testosteronul a fost identificat ca fiind un hormon cheie ce imbunatateste apetitul sexual al unei femei, doctorii ce au prescris femeilor suplimente de testosteron in ultimii 30 de ani au constat ca efectul acestora este minim.

Iata cateva dintre barierele mentale care stau in calea sexului.

1. Nu ai chef

Lipsa dorintei sexuale, daca este temporara, e cauzata de factori psihologici: stres, surmenare, moartea unei persoane dragi, tensiuni in cuplu sau orice alt fapt care te face sa te simti altfel decat minunat. Important e sa identifici cauza care impiedica manifestarea libidoului si sa rezolvi problema la nivel psihic. Rezolvarea sexuala va veni de la sine.

Lipsa dorintei sexuale trebuie sa te puna serios pe ganduri daca persista de mai bine de un an. Rareori problemele sexuale sunt de natura pur fizica; ele sunt un semn ca ceva nu merge bine in cuplu. Daca incepi sa nu mai raspunzi la stimuli sexuali, fii sincera cu tine insati ca sa afli cauza: poate iubitul tau nu e un partener sexual prea stralucit sau poate ca nu te simti tu excitata de el. Indiferent de cauza, problema se poate rezolva prin comunicare deschisa si o temeinica informare despre “arta marelui O(rgasm)”.

2. Sentimente si credinte negative despre sex

Mesajele pe care le primesti pe masura ce cresti de la familie, prieteni, figuri religioase si mass-media iti pot influenta experienta placerii sexuale sau chiar a orgasmului. Daca tu crezi ca trebuie sa te bucuri de placerea sexuala doar de dragul acesteia este gresit sau ca doar oamenii rai sunt interesati de sex, iti poate fi greu sa te bucuri de placere pe masura ce aceasta apare (desi, ca majoritatea efectelor psihologice, acest lucru nu e valabil pentru toata lumea). Altii pot simti placere din a se simti vinovati sau rai.

3. Anxietatea legata de performanta sau “marile asteptari”

S-a scris mult despre anxietatea barbatilor asupra experientei sau performantei. Daca un barbat este ingrijorat de cat de “armasar” se dovedeste a fi sau nu, el isi poate sabota complet psihicul (si erectia).

Dar si femeile experimenteaza anxietate cu privire la capacitatea lor a fi bune partenere sexuale si acest lucru le poate impiedica sa aiba orgasm. Practic, orice lucru care iti duce mintile departe de ceea ce se intampla si ceea ce simte corpul tau are potentialul de a sta in calea orgasmului. Comunicarea cu partenerul este extrem de importanta in reducerea acestor asteptari si anxietati.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou