Relatii pierdute

Single

Relatii pierdute

De fiecare data cand ne indragostim suntem increzatoare in cel de langa noi si in relatia noastra. Fiecare dintre noi am avut si vom mai avea mari sau mici iubiri, iubiri traite in prezent si iubiri pierdute in trecut.

Se spune ca prima dragoste nu se uita niciodata…se poate, insa nu cred ca este o regula. De multe ori prima iubire ne ravaseste. Exista cupluri fericite, care si-au transformat prima dragoste intr-o casnicie durabila. Dar exista si altele care, crezand ca prima dragoste le poate oferi totul, s-au confruntat cu probleme fatale pentru casnicie.

Unde apare diferenta?

Prima dragoste transformata in casnicie va aduce cu sine un plus de romantism si satisfactia unei impliniri: ai avut intelepciunea sa nu pierzi barbatul vietii tale si sa nu lasi sentimentele sa se iroseasca, ci sa creasca in timp. Daca sentimentele noastre sunt ignorate ori respinse, incepem a avea indoieli asupra propriei persoane si chiar asupra viitorului nostru afectiv. Daca iubirea este reciproca, devenim mai optimiste si mai increzatoare in noi insene si in viitor vom fi mai curajoase, mai deschise si mai comunicative. Insa, de cele mai multe ori, prima iubire devine si prima relatie pierduta.

Dr. Nancy Kalish, psiholog american de renume, a studiat fenomenul iubirilor pierdute si regasite. A condus un amplu studiu inca din anii '90 pentru a observa care este efectul reintalnirii a doua suflete ce se considerau in tinerete suflete pereche. Primul studiu s-a derulat in 1993. Proiectul iubirii pierdute s-a bazat pe raspunsurile si povestile a 1000 de oameni. Doua treimi dintre acestia si-au contactat vechile iubiri si peste 70% dintre ei au pastrat apoi legatura cu acestea. Doar 30% dintre cei intervievati erau casatoriti.

Se intampla sa ne complacem in relatii care stim ca vor fi fara viitor si pe care le constientizam inca de la inceput ca fiind relatii pierdute. Si totusi de ce o facem? Oare din dorinta arzatoare de a trai momentul sau din speranta ascunsa ca poate totusi relatia va lua o alta intorsatura si nu va fi trecuta in categoria celor pierdute?

O iubire pierduta se poate regasi intr-o alta iubire, asta daca iubim cu adevarat acest sentiment si o traim autentic, fara sa ranim si fara sa fim ranite. Insa nu putem uita trecutul si nu putem sterge cu buretele relatiile pierdute in timp. Ne vom aminti de ele. Cu sau fara regrete, insa o vom face. Cateodata, relatiile nu mai pot fi salvate si parca nu suntem niciodata pregatite pentru asta.

Atractia romantica sau sexuala este uneori atat de puternica, incat ne face sa negam evidenta. Undeva acolo in inima noastra intotdeauna va exista un loc dedicat relatiilor noastre pierdute si asta pentru ca, pana la urma, precum spunea si Mircea Eliade "mai bine o iubire pierduta, decat una neavuta"..feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou