Regulile seducţiei

Single

Regulile seducţiei

Nu ştim când au apărut. Poate acum un secol, când bunica îi făcea pe bărbaţi s-o aştepte pe nepoata ei, nerăbdători, în sufrageria casei părinţilor. Pe-atunci se spunea că o fată bună de soţie “se lasă greu”. Nu contează cum îi spunem. Important este că metoda bunicii avea succes.

Suntem femei de carieră, independente, obişnuite să ne luăm soarta în mâini, dar în adâncul sufletului ne dorim acelaşi lucru ca străbunicile, bunicile sau mamele noastre: povestea de dragoste, nunta, luna de miere, copiii, vacanţele în familie. Nu vrem să renunţăm la independenţa noastră, dar nici să fim singure cuc.

Toate lucrurile care trec testul timpului sunt cele mai bune. Este valabil şi pentru regulile bunicii. Aşa susţin Ellen Fein şi Sherrie Schneider, autoarele cărţii "Regulile seducţiei" (Humanitas, 2006). Sunt 35 de reguli, dezvoltate delicios pe parcursul întregii cărţii. Le redau succint pe cele care mi s-au ărut mai imortante:

1. Fii o făptură altfel decât toate celelalte: zâmbitoare, radioasă, încrezătoare în tine.

Ascultă cu atenţie. Priveşte difuz, niciodată scrutător. Respiră lent. Stai dreaptă. Păşeşte cu vioiciune şi cu umerii traşi uşor înapoi.

2. Nu te adresa tu prima unui bărbat şi nu-l invita la dans.

Ţi se pare exagerat, ştiu. Dar dacă te gândeşti mai bine îţi dai seama că are sens. Nu trebuie să-i răpeşti plăcerea bărbatului de avea el iniţiativa. Asta e ordinea naturală a lucrurilor: bărbatul este urmăritorul femeii, nu invers.

3. Nu privi insistent bărbaţii şi nu vorbi prea mult.

Lasă-l pe el să se uite la tine. Trebuie să dai doar senzaţia ca eşti receptivă. Arată-te relaxată şi abordabilă. Lasă-l pe el să încerce toată seara să-ţi prindă privirea. Nu vorbi de la prima întâlnire despre problemele tale. Lasă-te condusă în conversaţie. Dacă vrea să vorbiţi despre cluburi, spune-i unde ai fost şi ce ţi-a plăcut cel mai mult. Nu te simţi obligată să-l distrezi sau să întreţii o conversaţie mereu interesantă. Te va găsi nenaturală şi obositoare. Fii acolo, nimic mai mult. Bărbaţii se îndrăgostesc, la urma urmei de acel "je ne sais quoi" al tău, nu de ceea ce le spui.

4. Nu te întâlni cu el la jumătatea drumului şi nu împărţiţi cheltuielile.

Bărbaţii adevăraţi vin să le ia pe femei de-acasă. Indică-i locul de întâlnire care îţi convine ţie. Bărbatul vânează femeia şi plăteşte pentru ea. Nu plăti nimic măcar la 3 primele întâlniri. Dacă ştii că stă prost cu banii, sugerează-i să mergeţi undeva unde nu e foarte costisitor. Fă-o cu delicateţe. Nu critica locul în care v-aţi întâlnit, băutura prea fierbinte, friptura prea uscată. Vezi partea bună a lucrurilor. Arată-i cât de mult preţuieşti ceea ce face.

5. Nu-l suna şi returnează-i rareori apelurile. Încheie întotdeauna tu convorbirile telefonice.

O să zici că e o porcărie regula asta, dar gândeşte-te puţin: a-l suna echivalează cu a-l vâna. Rişti să nu-l mai interesezi. Apoi, e posibil ca telefonul tău să-l prindă făcând ceva sau când e într-o pasă proastă. Nu vrei să rişti, nu? În plus, dacă suni tu, convorbirea este mai scurtă. Dacă te sună el, se întâmplă chiar opusul. Pe testate! Nu sta cu el la telefon mai mult de 10 minute. Aşa, o să-l laşi cu o uşoară senzaţie de insatisfacţie, făcându-l să-şi dorească mai mult să fie cu tine.

6. Nu accepta o întâlnire propusă în ultimul moment.

Ai viaţa ta, preocupările şi prietenii tăi. Ca să nu mai punem la socoteală şi ceilalţi admiratori. Daca vrea să se întâlnească cu tine trebuie să te invite din timp. Dacă totuşi sună în ultimul momet, nu-l certa. Fii drăguţă cu el, dar foarte fermă când spui nu. Nu uita, primele 2 întâlniri trebuie să le închei tu. Luate împreună să nu dureze mai mult de 5 ore. De ce? Din aceleaşi motive pentru care trebuie să închizi tu prima telefonul.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou