Iata 3 motive pentru care nu mai formam un cuplu

Single

Iata 3 motive pentru care nu mai formam un cuplu

Atat barbatii, cat si femeile sunt tentati sa iasa din relatia de cuplu atunci cand:

1. Apare stresul

83% din adultii de treizeci de ani isi doresc sa ramana cu partenerul lor pana la sfarsitul vietii“, afirma sociologii. Insa de la dorinta la realitate e cale lunga. Mai ales in marile orase, acolo unde oferta sentimentala e mai usor de intalnit, oamenii de 30-40 de ani au deja in urma doua sau trei divorturi. Iar cifra creste, daca vom adauga si cuplurile ratate care n-au trecut pe la ofiterul starii civile. Cum se explica aceasta statistica deloc imbucuratoare?

In general, oamenii (mai ales tinerii) asteapta prea mult de la o relatie“, spun psihologii specializati in probleme de cuplu. Mai ales in prezent, cand suntem zilnic bombardati cu stiri negative, fiecare isi cauta un adapost care sa-i asigure siguranta si linistea si, mai cu seama, un partener care sa ofere compensatii pentru toate insatisfactiile pe care le avem in profesie ori in relatiile interumane. Daca partenerul nu face acest lucru, ci dimpotriva, ridica el insusi pretentii si aduce cu sine acasa propriile lui probleme, adapostul visat se transforma repede intr-o zona de conflict.

Cercetand cauzele esecului, psihologii indica stresul drept inamicul numarul 1 al unei relatii. 73% dintre despartiri i se datoreaza. El se strecoara aproape neobservat in existenta cotidiana a cuplului si isi imprastie insistent otrava. Maruntisurile stresante de peste zi, cum ar fi inghesuiala groaznica din metrou, necazurile cu seful, asteptarea nesfarsita in statiile de autobuz, cozile de la supermarket, toate sunt descarcate acasa in capul partenerului.

Banalitatile adunate cu anii inalta treptat un munte de gunoaie si, intr-o buna zi, bareaza definitiv drumul spre omul de alaturi. Dezinteresul reciproc, lipsa temelor de discutie, sentimentul ca defectele partenerului au devenit de nesuportat, infidelitatile, neglijarea sexului, disparitia tandretii – toate acestea sunt adesea numai simptomele stresului prelungit. Un sondaj intreprins de Institutul pentru probleme familiale din Anglia a aratat ca 57% dintre femei si-ar dori sa stea mai mult de vorba cu partenerii lor, iar 48% dintre barbati declarau ca le-ar placea sa aiba mai multe preocupari comune cu sotiile.

2. Nu ne mai simtim conectati

Fiecare dintre noi avem nevoie sa ne simtim conectati, sa simtim ca apartinem, daca acest sentiment dispare, relatia este in pericol; in acest moment te simti singur, abandonat, deprimat. Fiecare om trebuie sa fie conectat cu ceilalti, ca parte a familiei.

3. Nu ne mai simtim apreciati

Daca acasa primeste numai mustrari si aude mereu cum nu este bun de nimic: “nu esti in stare nici sa iti strangi pantalonii“, “iar ai pus prea multa sare in mancare, eram sigur ca nu esti in stare nici macar sa faci o mancare ca lumea“…, chiar daca ceea ce i se spune nu este adevarat, poate ca este in stare sa-si aranjeze pantalonii sau sa faca o mancare, daca aude mereu ca nu este in stare, sfarseste prin a face asa cum este etichetat pentru a se implini “profetia“.

Este la fel ca in cazul copilului, cand ii spui mereu cat de prost este, ceea ce va rasuna in mintea lui va fi “sunt un prost, nu am cum sa stiu, nu am cum sa ma descurc in situatia X” si se va purta in consecinta.

In cuplu este foarte important sa ai sentimentul propriei capabilitati, sa simti ca esti capabil sa ai grija de tine si de ceilalti membri ai familiei.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou