Beneficiile tristetii

Single

Beneficiile tristetii

Esti trista si te enervezi din orice chiar daca a sosit vara si anotimpul vacantelor si relaxarii? Este foarte posibil sa suferi de depresie sezoniera de vara. Chiar daca ti se pare ciudat, aceasta problema afecteaza numeroase persoane, in special femei.

Pentru unele femei, vara este o perioada stresanta, cu multe complexe si crize de personalitate.

Confuzia dintre depresie si tristete poate duce la izolare, disensiuni, confuzie, agitatie si uneori chiar acte extreme, intrucat nu se intervine medical, la timp. Stabilirea diferentelor dintre cele doua poate salva o viata.

Tristetea afecteaza toti oamenii, din cand in cand. Ea face parte din viata de zi cu zi, uneori este chiar ceva familiar, usor de simtit.

Iata cateva modalitati prin care tristetea poate fi experimentata intr-un mod sanatos si prin care aceasta emotie poate imbogati viata unei persoane:

  • Permiteti-va sa fiti triste

Negarea unor astfel de sentimente poate agrava situatia, acestea se vor adanci, iar efectele negative se vor vedea odata cu trecerea timpului. Nu e nimic rusinos in a plange (daca se observa ca aceasta este o modalitate de usurare si eliberare poate fi adoptata de cate ori se considera ca este nevoie).

  • Atunci cand o persoana se simte trista, ar trebui sa isi faca un plan pentru ziua respectiva

Este in regula atunci cand cineva simte nevoia sa fie singur, sa asculte muzica melancolica si sa isi introspecteze gandurile si sentimentele. Planificarea unei perioade de nefericire poate, de fapt, sa imbunatateasca starea de spirit a cuiva. In cele din urma, tristetea va fi inlocuita de alte trairi mai pozitive.

  • Fiecare individ ar trebui sa identifice motivele care declanseaza tristetea

Acestea sunt legate o pierdere, un esec sau un alt eveniment nefericit? De obicei, nu este simplu sa se descopere cauza tristetii, dar o data cunoscuta, poate fi posibil sa se inteleaga factorii implicati, lucru ce poate fi de ajutor pentru depasirea situatiei.

  • Tristetea ar putea fi rezultatul unei schimbari neasteptate sau poate semnala nevoia de o schimbare in viata

Desi, uneori sunt stresante, schimbarile sunt necesare pentru ca o persoana sa evolueze.

  • Oricine ar trebui sa ceara ajutor atunci cand tristetea se transforma in depresie

Interventia de specialitate este mult mai utila decat speranta ca lucrurile se pot rezolva de la sine.

  • Memoria vizuala este mai buna

Oamenii tristi reusesc mai bine sa memoreze fetele noi, in comparatie cu cei veseli. Aceasta este concluzia studiilor efectuate cu privire la acest subiect.

  • Tristetea predispune la o gandire complexa

Oamenii tristi sunt mai predipusi la o gandire complexa si mai adanca, in timp ce oamenii fericiti sunt putin mai aerieni, de unde poate veni diferenta de memorie.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou