5 tehnici de relaxare a mintii

Single

5 tehnici de relaxare a mintii

Cu totii stim ca relaxarea ne ajuta atunci cand suntem stresati, cand avem dureri sau cand suntem deprimati. Dar, de mult ori, cu cat vrem mai tare sa ne relaxam, cu atat ne este mai greu.

Astazi va propunem cateva tehnici simple care va vor ajuta sa va relaxati.

1. Meditatia

Daca o persoana crede ca a medita inseamna sa stea in pozitii incomode si sa rosteasca timp de o ora vreun cuvant, se inseala. Orice actiune repetitiva poate fi o sursa de meditatie: mersul pe jos, inotul, pictura, tricotatul – orice activitate care poate calma si relaxa. Daca o persoana se surprinde gandindu-se la treburile de la locul de munca, aspectele problematice ale relatiei sale sau are fel si fel de griji, expertii recomanda golirea mintii de aceste ganduri si reluarea activitatii repetitive. Sunt suficiente doar 5-10 minute de meditatie pe zi pentru a diminua nivelul de stres.

In linistea din timpul meditatiei, ne reintoarcem la natura primordiala, la ceea ce am pierdut acum mult timp, pierdere datorata ocupatiei si distractiilor haotice la care ne-am supus mintea in fiecare zi. Inima meditatiei este acel fapt de a aduce mintea la ea acasa, de a o elibera si relaxa.

  • A aduce mintea la ea acasa inseamna sa aduci mintea in interior si sa o lasam sa se odihneasca in naturaletea ei.
  • A elibera inseamna sa eliberam mintea din inchisoarea intelegerii, din moment ce recunoastem ca toata durerea, teama si suferinta provin din setea de cunoastere a mintii.
  • A o relaxa inseamna relaxarea mintii in adevarata ei natura, lasand toate gandurile si emotiile sa scada in intensitate in mod natural si sa se dizolve pana la starea naturala a mintii.

2. Respiratia profunda

O persoana stresata va respira superficial, in timp ce una calma va respira profund. Deci pentru a transforma tensiunea in relaxare trebuie schimbat modul de respiratie. Se poate adopta urmatoarea strategie: se va expira adanc tot aerul din piept, prin buzele usor tuguiate, ca un oftat prelung.

Apoi se va imagina ca centrul abdomenului inferior este un loc profund, important. Se va inspira normal si se va expira aerul din nou, tot ca un oftat, eliminand tot aerul din piept si inspirand din ce in ce mai adanc, pana cand stomacul si spatele sunt contractate. Controlati-va fiecare inspiratie si expiratie, in timp ce mintea dvs. ramane focusata in zona abdomenului inferior. Se va repeta exercitiul de 10 ori, iar cu fiecare exercitiu senzatia de relaxare va fi mai puternica.

3. Manifestarea afectiunii

Sentimentul de relaxare poate fi indus prin mangaierea animalului de companie, prin imbratisarea unui prieten sau a unui membru de familie, dezmierdarea partenerului de viata sau discutia cu un prieten despre lucrurile bune din viata dvs. De ce scad nivelurile de stres prin aceste actiuni? Expertii afirma ca interactiunea sociala ajuta creierul sa gandeasca mai bine, incurajand gasirea de noi perspective si solutii la situatii care pareau imposibil de rezolvat. Studiile au aratat ca si contactul fizic (mangaierea cainelui sau pisicii) poate fi util pentru scaderea tensiunii arteriale si nivelului de cortizol din organism.

4. Lista lucrurilor “de ignorat”

Ce-ar fi daca, in loc sa facem o lista a lucrurilor pe care trebuie sa ne concentram, sa facem o lista a factorilor de stres pe care ar trebui sa-i ignoram? Si ce daca nu prinzi niciodata autobuzul, daca nu te poti sustrage de la privirile rautacioase ale colegei sau daca iar nu ai primit un simplu “multumesc” dupa ce i-ai tinut usa de zeci de ori vecinului de la etajul 2? Incearca sa ignori toate aceste aspecte marunte care iti pot face viata un calvar si sa te concentrezi asupra ta si a obiectivelor tale… si ziua iti va deveni mai frumoasa!

5. Muzica de relaxare

Muzica poate calma bataile inimii si poate alina sufletul, spun expertii. Asa incat, atunci cand lucrurile se inrautatesc, va puteti lasa invaluiti de sunetele muzicale, iar bataile inimii vor fi calmate de tempoul lent al unui cantec de relaxare. La fel de potrivita este si muzica clasica. Cercetarile arata ca ascultarea timp de 30 de minute de muzica clasica poate produce efecte calmante echivalente cu administrarea a 10 mg de valium.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou