3 cauze ale singuratatii

Single

3 cauze ale singuratatii

Singuratatea este pur si simplu sentimentul de rupere de ceilalti (intre 5-7% dintre adultii de varsta mijlocie sau mai in varsta au raportat prezenta sentimentului intens sau persistent de singuratate).

Poti fi singur la orice varsta, depinde de cum ai reusit sa te califici pana atunci pentru viata in doi. Singuratatea poate fi un act de libera alegere, pentru ca preferi acest lucru vietii in doi sau poate fi consecinta unuia sau mai multor esecuri in a te apropia de altcineva. In prima ipostaza, trebuie sa existe motive serioase pentru singuratate.

Fie ai prea multe obisnuinte si deprinderi care te temi ca il pot deranja pe celalalt, fie esti constienta ca acestea pot deranja orice alta persoana din proximitate. Atunci preferi contacte mai mult sau mai putin sistematice dar limitate ca timp si, evident, spatiu. Nu iti pui la dispozitia altcuiva spatiul privat, pentru ca esti prea vulnerabila in aceasta zona.

Singuratatea ca efect al esecurilor relationale este mai dureroasa si mai costisitoare psihic. Stii ca esti o persoana dificila, ca ai frustrari pe care nu le poti comunica, ca, indiferent cine ar fi, celalalt actioneaza si te obliga sa te restrangi la propria ta conditie. Nu mai incerci sa relationezi de teama unui nou fiasco. Oferta catre lume e din ce in ce mai saraca pana cand vei fi pierduta de tot din vedere. Si, de regula, incerci sa faci din singuratate o virtute.

Oamenii pot experimenta sentimente de singuratate din mai multe motive, si multe evenimente ale vietii sunt asociate cu aceasta.

  • 1. Persoanele care au in mod constant sentimente de singuratate foarte dureroase, pot gasi cauza acestora in evenimente ascunse profund in trecutul lor

Lipsa relatiilor de prietenie din copilarie si adolescenta sau absenta fizica a persoanelor de referinta din viata lor pot fi cauze ale singuratatii de mai tarziu. Deseori poate fi asociata si cu felul in care parintii nu au stiut sa trateze copilul asa cum acesta si-ar fi dorit.

Copilaria persoanelor singuratice a fost probabil dificila. Evenimentele din copilaria unei persoane influenteaza atat capacitatea acesteia de a forma relatii cat si felul sau de a fi.

  • 2. Sentimentele persistente de singuratate, depresia si mania sunt semne ca in viata persoanei respective exista probleme pe care ar trebui sa le rezolve

Sentimentele de singuratate pot aparea si dupa nasterea unui copil, dupa casatorie sau dupa orice alt eveniment disruptiv social, cum ar fi mutarea din orasul natal intr-unul universitar.

Singuratatea poate aparea si in cadrul casatoriei sau a altor relatii similare, apropiate, daca exista multa manie, resentimente sau daca afectiunea nu poate fi oferita si primita. Ea apare foarte frecvent, desi in mod normal are durata redusa, ca si consecinta a ruperii unei relatii, divort sau pierderea unei relatii de lunga durata.

  • 3. In mod ironic, singuratatea apare mai frecvent in orasele mai populate

Desigur aceasta apare si in comunitatile mai mici, dar numarul mare de cunostinte ocazionale cu care intra in contact un om care locuieste intr-un oras mare, poate duce la ridicarea de bariere pentru interactiunea reala si profunda si la cresterea sentimentului de a fi indepartat si singur.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou